x


  • EUR
    4.8732
    USD
    4.1013
string(6) "europa"

Cazurile de coronavirus au explodat într-o țară europeană! Românii își programaseră deja vacanțele

Vești proaste pentru românii care doresc să călătorească în Grecia. Ministerul grec al Sănătăţii anunţă o creştere importantă a bilanţului contaminărilor cu noul coronavirus.

Autor: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.06.2020, 13:52

Este vorba despre cel mai mare bilanţ zilnic al infectărilor înregistrat de la 23 aprilie, iar potrivit sursei citate este vorba despre 97 de contaminări, dintre care, 13 sunt turişti din străinătate.

Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că Grecia a anunţat redeschiderea frontierelelor, începând de la 15 iunie, fără să impună teste de covid-19 la intrarea în ţară sau carantină, şi o reluare a zborurilor către Atena şi Salonic.

Atena urmează să primească turişti, de la jumătatea lunii din 29 de ţări, inclusiv din România.

Celelalte ţări sunt Albania, Austria, Bulgaria, Cehia, Coreea de Sud, Croaţia, Cipru, Danemarca, Estonia, Elveţia, Finlanda, Germania, Israel, Japonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Macedonia de Nord, Norvegia, Noua Zeelandă, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria.

Bilanţul contaminărilor cu noul coronavirus de la începutul epidemiei a crescut la 3,049 de cazuri şi la 182 de morţi din cauza covid-19, informează news.ro.

În total 690 de contaminări (22.6%) din numărul total au legătură cu căşătorii în străinătate, iar 1,735 (56.9%) au fost depistate în legătură cu alte cazuri.

Zece bolnavi se află la terapie intensivă, unde 80% din cazuri prezintă probleme de sănătate subiacente şi sunt în vârstă de peste 70 de ani.

”Oricine crede că a scăpat de coronavirus greşeşte”, avertizează adjunctul ministrului Protecţiei Civile şi Managementului crizelor Nikos Hardalias, care îndeamnă populaţia să respecte măsurile impuse cu privire la igienă şi distanţarea socială.

”Virusul este în declin, dar nu înseamnă că a dispărut”, subliniază el.