CCR a admis sesizarea USR pe Codul Comunicaţiilor! Drulă: Am învins casta epoleţilor

0

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea USR pe Codul Comunicaţiilor, „ceea ce confirmă că PSD şi PNL au încercat să infiltreze un abuz într-o lege extrem de importantă pentru România”, arată un comunicat de presă al partidului, relatează News.ro.

„Am învins casta epoleţilor la Curtea Constituţională. Accesul necontrolat al serviciilor secrete la informaţii stocate pe servere din România nu va exista. Astăzi, democraţia şi drepturile individuale au bătut sistemul. Astăzi, vedem diferenţa dintre un partid cu valori autentic democratice şi liberale şi o coaliţie care consideră că visele unor purtători de epoleţi sunt mai importante decât libertatea şi dreptul la viaţă privată al oamenilor. Niciodată USR nu va abdica de la principiile civile, care ne-au ghidat întreaga activitate politică”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele interimar al USR, conform sursei citate.

USR a sesizat Curtea Constituţională cu privire la prevederea din Codul comunicaţiilor electronice prin care furnizorii de servicii de găzduire electronică cu resurse IP au obligaţia să furnizeze conţinutul criptat al comunicaţiilor tranzitate în reţele proprii organelor de aplicare a legii şi organele cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale.

USR a argumentat în sesizare că această prevedere introdusă parşiv în proiectul de lege încalcă mai multe principii constituţionale: legalităţii, securităţii juridice, clarităţii şi previzibilităţii legii şi ocrotirii vieţii private, mai indică sursa menţionată.