CE a aprobat finanţarea pentru secţiunea de autostradă Lugoj-Dumbrava

„Comisia Europeană a emis decizia prin care este aprobată finanţarea din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene pentru construcţia autostrăzii Lugoj-Deva, secţiunea Lugoj-Dumbrava de pe Coridorul IV Pan-European. Contribuţia din fonduri europene nerambursabile pentru acest obiectiv este de 177,4 milioane de euro pentru perioada 2011-2013”, se arată într-un comunicat al MTI.

 

Proiectul vizează proiectarea, supervizarea şi construcţia unei autostrăzi între oraşele Lugoj şi Dumbrava, în lungime de 27,47 km. Secţiunea face parte din autostrada care va lega oraşele Lugoj şi Deva.

 

Proiectul prevede construcţia a 11,43 km de drum de legătură, a cinci poduri, a unui viaduct, a 17 pasaje, a patru noduri rutiere, a unui centru de întreţinere şi a unei zone de parcare şi servicii.

 

Prin construcţia autostrăzii Lugoj-Dumbrava, se estimează o reducere a timpului mediu de călătorie la 20 de minute şi o reducere a ratei accidentelor cu 62,3%.

 

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru autostrada Lugoj-Dumbrava a fost semnat cu asocierea Tirrena Scavi SpA – Societa Italiana per Condotte d’Acqua SpA – Cossi Construzioni SpA

 

Durata contractului este de 22 de luni, iar termenul de finalizare al lucrărilor este 2013. Odată cu finalizarea lucrărilor de proiectare, lucrările de execuţie pentru acest obiectiv vor fi demarate până la sfârşitul acestei luni.

 

Finanţarea nermabursabilă pentru acest proiect este a treia aprobată de Comisia Europeană, după ce în septembrie au fost aprobate contractele de finan?are pentru autostrăzile Nădlac-Arad şi Oră?tie-Sibiu, contribuţia UE fiind de 724 milioane euro.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri