x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

Ce a omis să spună Viorica Dăncilă în Parlament. Sondajul care dă frisoane

Premierul Dăncilă a ţinut miercuri, în Parlament, un discurs privind ambiţiile României în perioada celor şase luni cât va exercita preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Mesajul central a fost de unitate, bună-înţelegere, consens şi decenţă. Totuşi, ca să nu rămână doar o vorbărie goală, ceva a lipsit: premierul nu a spus ce oferă în schimb.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.12.2018, 8:38

Ar fi fost frumos ca Viorica Dăncilă să fi spus, de exemplu, aşa: „Mă angajez ca atâta vreme cât voi fi premier, Guvernul condus de mine să nu dea nicio ordonanţă de urgenţă de amnistie şi graţiere sau de modificare a legislaţiei penale“.

 

O altă linie de mesaj în discursul Vioricăi Dăncilă a fost continuarea angajamentului ferm al României faţă de valorile pe care se sprijină proiectul european. N-ar fi stricat, în acest context, ca Viorica Dăncilă să adauge: „Eu, ca prim-ministru, şi coaliţia care sprijină Guvernul vom implementa fără rezerve şi cu bună-credinţă recomandările partenerilor noştri europeni, cuprinse în Raportul MCV al Comisiei Europene, în avizul Comisiei de la Veneţia, în raportul GRECO“.

 

Căci până şi Viorica Dăncilă trebuie să fi sesizat asta: principalele surse de tensiune din societate sunt, de aproape doi ani, eforturile coaliţiei PSD-ALDE de a mutila Legile Justiţiei şi legislaţia penală în folosul unui grup restrâns de privilegiaţi. Eforturi care, în plus, ne-au angajat într-o stare de confruntare chiar cu organismul faţă de care doamna premier îşi afirmă deplinul ataşament: Uniunea Europeană.

 

mai multe, pe adevarul.ro