AcasăActualitateCe ar fi fost dacă Ceaușescu ar fi câștigat în 1989? O...

Ce ar fi fost dacă Ceaușescu ar fi câștigat în 1989? O poveste imaginară

Nu vă speriați! Ce urmează mai jos este o ucronie, o poveste imaginară conceptă de un imaginar radioamatorist, Cosmin, martor tăcut al unor vremuri doar de el înțelese, cu informații desprinse foarte isteț de unde s-a priceput el mai bine.

Zarva de la finele lui 1989 a eșuat. Armata a intervenit pe străzile Bucureștiului și a calmat ultima ”gălăgie” făcută în Piața Universității. Nicolae Ceaușescu s-a întors la Comitetul Central și a anunțat restaurarea ordinii, precum și măsuri drastice împotriva celor care au scandat împotriva lui. Și a mai făcut ceva: a rechemat toți ambasadorii României Socialiste din statele occidentale, iar ambasada din Budapesta a fost pur și simplu închisă .

Azi e 26 ianuarie. Fiul Scorniceștiului ar fi împlinit 105 ani. Însă el s-a retras din lumea aceasta. A înțeles că locul lui nu mai e dorit și, simbolic, pe 26 ianuarie 1990 i-a lăsat ”tronul” fiului său mai mic, Nicușor. O fi mai bine de acum încolo, sușotea lumea pe stradă, la cozi, prin tramvai…

Mai întâi l-au ridicat pe tata. Nu l-am mai văzut niciodată. Nicio explicație, nicio vorbă. S-a chinuit biata mamă să afle orice, și la fabrică, și la comitet, și la partid. Apoi, a venit și rândul fraților lui. Mama a fost dată afară de la insitut și mutată contabil la Dorohoi… Contabil, vorba vine, ea chimist cercetător…

Occidentul acuză RSR pentru rele tratament acordate cetățenilor români, lipsa drepturilor omului și lipsa condițiilor satisfăcătoare de trai.

Cele două ore de program TV au ajuns două la sfârșitul săptămânii. Doar cu nimicuri: heirupsime din fabrici, mine și uzine. Apropo, am prins undeva o informație cum că la Câmpul lui Neag ar fi murit zeci de mineri și că ar fi fost o revoltă. Miliția a intervenit brutal.

Conform directivelor congresului al XIV-lea, oamenii muncii sunt obligați să își suflece mânecile și să producă mai mult. Bun, programul de muncă s-a mutat la 10 ore pe zi, cu retribuție corespunzătoare pentru 8. Ne-a zis Nicușor azi la radio că e spre binele nostru.

A fost o explozie la uzina de la Galați! De vină e Budapesta, s-a spus. Armata României intră în alertă. Vărul meu din Pecica mi-a relatat că văzut tancuri ducându-se spre graniță. E, grav…

Iubita nostră Nadia a fost răpită de un comando românesc de la Cairo, unde era la un concurs de gimnastică și adusă în țară. La radio a fost o știre seacă, gen că toți trădătorii vor plăti la un moment dat… Se pare că niște tractoare bune au zburat către Egipt!

Se anunță o izbândă diplomatică: România socialistă devine parte a Comunității Statelor Independete, organizația care cuprinde mai toate fostele state din fosta URSS. Noi suntem excepția, singurii membrii non-sovietici. Dar eram prin zonă, oricum…

La Mogoșoaia se construiește ceva, grandios… Am aflat că va fi locul de campare al soldaților ruși ce vor fi aduși în țară… Bietul Dej, tocmai ce scăpase de ei.

Incident diplomatic! Cineva cu numele de Ceaușescu a fost arestat la Monte Carlo după un scandal monstru într-un cazino. Nimeni nu știe care Ceaușescu. Nicu??? În țară e tăcere mormântală.

După două luni, se aude vocea lui Nicu la radio. Totul bine și frumos, dar n-a ieșit fum fără foc.

Atentat terorist la uzina de la Tg Mureș. Iar sunt ”ungurii de vină”. Se pare că a fost un accident la nu știu ce instalație dar pe care reprezentanții partidului l-au transformat în atac. Chestiunea n-a rămas fără urmări pentru că la granița româno-ungară s-au auzit niște zgomote de arme…

Lovitură pentru România: Ungaria intră în NATO. Armata rusă își face culcuș și lângă Oradea. Tensiunea e maximă.

Lumină avem cu țârâita. Se vorbește de un nou atentat la Porțile de Fier și că din cauza asta nu avem curent. De data asta ar fi de vină sârbii! Sârbii????

Nicușor anunță că în scurt timp vom avea energie mai multă pentru că va fi gata reactorul de la Cernavodă. Au trecut cinci ani de la această intervenție și reactorul încă e aproape gata!

Bine că nu mai avem Cântarea României! Ci doar cântarea lui Nicușor, cea mai mare personalitate a României, după Nicolae, bineînțeles.

Vești rele din Valea Jiului: minerii se revoltă pentru condițiile de muncă. Amenință că vin la București și devastează toată Capitala. Cu chiu cu vai au fost calmați, dar situația rămâne tensionată.

S-a rupt un dig la Roșia Poieni și aproape toată mizeria de la carieră s-a scurs la vale, făcând prăpăd. Evident, nimeni nu spune nimic despre asta, dar m-am prins eu din diverse relatări. Sate întregi se pare că s-au înecat în sterilul devărsat.

Ziua de lucru obligatorie crește la 12 ore. Sunt unități industriale unde se lucrează și duminica, 6 ore! Directiva bătrânului Ceaușescu de la congresul XIV este pusă astfel în practică și mai viguros, pentru atingerea planului cincinal.

Aud că accidentele de muncă se țin lanț: iar la Galați, dar și la Reșița, la Oțelul Roșu, iar uzina de la Slatina s-a închis de câteva luni și nimeni nu știe ce se întâmplă. Oamenii aceia au fost mutați ba la Tulcea, ba la Târgoviște. E clar, tehnologia e învechită, muncitorii sunt puși tot mai mult în pericol…

Se declară ziua bunului comunist. Fiecare trebuie să transmită organelor de stat cine nu a slujit partidului în ultimul an. Dacă ești ”turnat”, vei avea mari probleme cu băieții cu ochi albaștri.

Imagine antologică: Putin-Nicușor și Lukashenko, jucând fotbal la Moscova.

Apropo, s-a decis ca nimeni să nu mai dețină mașini, cică pentru a nu se mai consuma aiurea carburanții, care de altfel se găsesc tot mai greu. Doar cu procură și cu o foie de parcurs la fiecare ieșire din garaj…

Se pare că meciul acela a fost doar de fațadă. La scurt timp după aceea, Putin a invadat Ucraina. Occidentul susține că Rusia bombardează Odessa, Cernăuțiul și tot nordul Mării Negre din România. Am fost cu treabă până la Otopeni și am văzut ieșind din aeroport militari care numai români nu erau. Nu e bine…

NATO declară război României! Sunt relatări din statele vecine cum că foarte mulți compatrioți fug din țară, unii trecând cu bărcile Dunărea, în ciuda reacției vameșilor, alții pe jos în Ungaria… Scapă cine poate. Un guvern în exil îl are în frunte pe un anumit Costin Georgescu, de profesie patriot român.

Dobrogea devine o fortăreață rusă! Treci Dunărea doar cu un fel de pașaport scris în rusește. De unde îl procuri? E o nebuloasă, probabil de pe piața neagră.

Nimeni nu mai are voie să părăsească orașul. Bărbații până la 60 de ani sunt obligați se prezinte de comisariatul militar de care aparțin. Mulți dintre eu au fost înrolați. Noroc că am astmul ăsta, că altfel…

Explozie la Grozăvești, la centrală. Se pare că a fost o bombă! A bubuit și rafinăria de la Ploiești! Lumea a intrat în panică. Diverse blindate anunță oamenii să nu mai iasă din case, decât dacă e nevoie… Se zvonește că trupe NATO au cucerit Timișoara și câteva zone din Vest. E război în toată regula cu trupele rusești masate în zonă! În partea cealaltă a țării, se recurge la invadarea Republicii Moldova, stat care e condus, din ce se aude, de o femeie, și care tocmai a intrat în UE.

Putin anunță că apără România, Lukashenko ne trimite bezele, Nicușor a dispărut, nimeni nu mai știe nimic despre el!

La un moment dat se aude o voce la radio! Sunt Mircea Geoană, și vă anunț că NATO și trupele sale i-au învis pe ruși și că de azi înainte mă voi strădui să organizez alegeri libere și democrate!

Peste două zile, Nicușor iese din bârlog și declară că ”trădătorul” Geoană a fost arestat și că va fi judecat de un tribunal al poporului. Eliberarea Ucrainei continuă, precum și pacificarea Moldoviei! Trăiască partidul!

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.