x


  • EUR
    4.8360
    USD
    4.2689
string(13) "sportsanatate"

Ce boli riscă să facă bucureștenii din cauza aerului OTRĂVIT!

Din cele 84 de oraşe din Europa monitorizate pentru calitatea aerului de către numbeo.com, capitala României ocupă locul 7 în clasamentul celor mai poluate oraşe.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 20.02.2019, 9:23

Dacă este să ne raportăm doar la Europa de Est, Bucureştiul mai urcă câteva trepte şi ocupă locul trei, „bătându-se pentru titlu” cu oraşele Chelyabinsk din Rusia şi Dnipro din Ucraina. La polul opus, cele mai nepoluate oraşe sunt: Viena (Austria), Stockholm (Suedia), Zurich (Elveţia), Reykjavik (Islanda) şi Helsinki (Finlanda).

 

Numbeo.com este una dintre cele mai mari baze de date care prezintă informații despre utilizatori, oraşe şi ţări din întreaga lume. Platforma online oferă informaţii actuale despre condiţiile de viaţă ale lumii, inclusiv costul vieţii, indicatorii de locuinţe, îngrijirea sănătăţii, traficul, criminalitatea şi poluarea. Monitorizează aproape 9.000 de oraşe şi are peste 420.000 de contribuitori.

 

Indicii poluării din dreptul Bucureştiului variază undeva între 73.87 şi 131.45. „73 şi 131 înseamnă cantitatea în micrograme de emisii în atmosferă pe metru cub (m3). Adică noi avem un standard, spune Uninea Europeană, de 50 de micrograme care nu trebuie depăşit sub nicio formă. În Bucureşti vedeţi bine că depăşim şi de trei ori cantitatea de emisii din atmosferă” a explicat petru G4Media.ro, Daniel Trifu, activist de mediu.

 

mai multe, pe G4media.ro