Ce este specimenul de semnătură și la ce este folosit

0
26

Probabil ați mai auzit până acum termenul de specimen de semnătură. Pentru a știi cine are nevoie de ea și cine are dreptul la ea, trebuie să știm ce este specimenul de semnătură și la ce este folosit.

În primul rând, specimenul de semnătură este semnătură pe care o persoană o aplică în faţa unei autorităţi sau a unei persoane care exercită atribuţii specifice autorităţii.

În ceea ce privește oficializarea acesteia, acest lucru se poate face în fața unui notar public, a unui avocat sau direct în fața funcționarilor O.N.R.C.

Totodată, trebuie să mai știți că această semnătură la toate actele societății comerciale la care sunteți reprezentat

Ce este specimenul de semnătură și la ce este folosit

Specimenul de semnătură este folosit în toate actele unei societăți comerciale, iar Registrul Comerțului cere un specimen de semnătură pentru a avea o evidență a persoanelor împuternicite să semneze în numele unei societăți comerciale.

Mai trebuie menționat faptul că, pentru dovedirea specimenului de semnatura, comerciantul persoană fizică, respectiv reprezentantul întreprinderii familiale semnează la O.R.C., în prezenţa directorului oficiului sau a persoanei desemnate de acesta, care va certifica semnătura.

De menționat este faptul că, specimenul de semnătură este un element de bază în realizarea dosarului pentru înființarea firmei, scrie avocat-firme.info.