Ce înseamnă, de fapt, Impex? Este prezent în denumirea a zeci de mii de firme din România

0
3

Mai bine de 17.000 de firme din România folosesc denumirea Impex, însă ce înseamnă, de fapt, acest termen și ce semnificație are în domeniul de activitate al firmei?

Impex este prescurtarea de la import-export. Astfel, o firmă care are o astfel de denumire, cel mai probabil își bazează domeniul de activitate atât pe importuri cât și pe exporturi.

Pentru a înțelege subiectul mai bine, iată câteva exemple de nume de firme, dar și domeniul lor de activitate. Toate au denumirea Impex în numele lor.

Ce înseamnă, de fapt, Impex?

Un exempu este Ave Impex, care este o companie producătoare de carne de pasăre din România. Un alt exemplu este Maximo Impex, o companie producătoare de mobilier din România.

Roland Impex este o companie producătoare de produse de panificație din ăară, iar SSAB Impex, este o companie distribuitoare de placaje ceramice, dar și obiecte sanitare. Ce au ele în comun?

Materialele pe care le importă/exportă, dar și produsele care ajung pe piață, acesta fiind motivul principal al utilizării denumirii IMPEX.

Denumirea IMPEX, prezentă în zeci de mii de firme din România 

De menționat este faptul că, din punct de vedere al cifrei de afaceri, firmele care folosesc denumirea IMPEX ocupă locul doi la nivel național. Mai exact, potrivit datelor oferite de ONRC, în funcție de cifra de afaceri, lideri sunt companiile care includ în numele lor TRANS (42,4 miliarde lei), IMPEX (29,2 miliarde lei) şi TRADING (27,9 miliarde lei).

Ca să ne dăm seama mai bine câte firme din România se ocupă cu import-export, cel mai bine este să le luăm pe rând.

Potrivit sursei citate, până anul trecut, peste 22.000 de firme din România au inclus denumirea de TRANS. După aceasta, următoarea este IMPEX, denumire folosită de peste 17.700 de firme.

Următoarele pe listă sunt CONSTRUCT, cu 17582, CONSULTING 11339, GROUP/GRUP 10.443, INVEST cu 9.210, EURO cu 7.322, TOP cu peste 5.122, dar și INTERNATIONAL/INTERNAŢIONAL (5084) sau BUSINESS (4714).