Ce meniu au deținuții din România de Crăciun

Crăciunul este ceva mai trist pentru deținuții din România, fiindcă sunt privați de libertate. Dar, pentru a aduce puțin spirit de sărbători în sufletele acestora, deținuților li se oferă de bucate tradiționale de care se pot bucura.

De Crăciun, deținuții din penitenciare vor avea pe mese sărmăluțe și cozonac, iar de Revelion vor cosuma carne de porc sau pui la grătar cu piure.

Preparatele pentru mesele de sărbători care se vor pregăti în bucătăria penitenciarului trebuie să se încadreze în anumite norme calorice şi într-o anumită sumă de bani.
Deținuții vor putea, de asemenea, să primească pachete de la familie, dar trebuie să fie ambalate în pungi vidate, pentru a elimina riscul introducerii de obiecte interzise în incinta penitenciarului.

Meniul deținuților de Crăciun

25 decembrie

Mic dejun:

  • ceai
  • biscuiţi
  • margarină și salam

Prânz:

  • ciorbă de porc sau supă de pui cu tăiţei (pentru musulmani)
  • sărmăluţe de porc sau vită
  • cozonac și măr

Cină:

  • mămăligă cu brânză şi smântână

26 decembrie

Mic dejun:

  • ceai
  • biscuiţi
  • margarină
  •  marmeladă

Prânz:

  • ciorbă ţărănească de porc sau vită
  • peşte prăjit cu orez sârbesc

Cină:

  • cartofi cu brânză

31 decembrie

Mic dejun:

  • ceai
  • biscuiţi
  • margarină
  • crenvurşti

Prânz:

  • ciorbă de legume
  • spaghete cu cârnaţi şi sos de roşii

Masa festivă:

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed