Ce nu apare in cadru: iata ce presupune o productie video profesionista!

0
productie video

Stiai ca aproximativ 73% dintre persoanele care vizioneaza un review video ajung sa cumpare produsul respectiv? Sau ca 85% dintre consumatori considera ca un videoclip ii ajuta sa se conecteze mai profund cu ideea din spatele unui brand? Astfel de statistici ar trebui sa te convinga sa investesti intr-o strategie de promovare video a companiei tale.

Insa succesul nu apare „peste noapte”, ci este rezultatul muncii unei intregi echipe, care lucreaza pentru a oferi o productie video profesionista, care sa atinga toate obiectivele propuse. Desi nu se poate vorbi despre o reteta a succesului, exista cateva trucuri la care o agentie cu experienta poate apela pentru a se asigura ca scopul campaniei de promovare video este indeplinit.

Asadar, iata ce nu se vede „in cadru” sau, mai exact, ce presupune colaborarea cu o echipa de productie video cu experienta in domeniu, precum VideoManiax!

  1. Prima impresie conteaza. Cei care urmaresc clipuri isi pierd interesul dupa primele 8 secunde, motiv pentru care acest interval trebuie folosit eficient. In cadrul unei productii profesioniste, se pune accent pe ideea de „hook” – un carlig care capteza atentia instantaneu. De asemenea, orice clip are nevoie de un thumbnail care trezeste curiozitatea.
  2. Pune accent pe storytelling. Storytelling-ul este una dintre cele mai puternice strategii de a atrage atentia, de a castiga clienti noi si de a-i pastra pe cei vechi. In plus, povestile sunt usor de memorat, motiv pentru care un studio de productie video se concentreaza pe acest aspect. Chiar daca apelezi la umor sau la o poveste care sensibilizeaza, spune o poveste si poti fi sigur ca vei ramane in memoria celor care au interactionat cu brandul tau.
  3. Cunoaste-ti publicul. Este important sa iti cunosti publicul tinta. Astfel, vei sti care sunt retelele de social media pe care vrei sa insisti, care este coloana sonora pe care sa o folosesti sau referintele la care iti doresti sa apelezi. Cand stii care este publicul relevant, mesajul tau va ajunge mult mai usor la acesta.
  4. Include un „call to action”. Cunoscute si drept CTA, acestea reprezinta o strategie de a-i face pe utilizatori sa interactioneze cu brandul tau. Cateva exemple de CTA sunt cele de tipul „Aboneaza-te la acest canal” sau „Care este parerea ta despre acest subiect?” De asemenea, poti crea poll-uri, unde audienta poate vota diferite variante de raspuns propuse de tine.
  5. Povesteste vizual. Din moment ce 85% dintre utilizatori urmaresc clipurile fara sunet, este important sa utilizezi imagini, fragmente de text si subtitrari. Desi sunetul este relevant, acesta nu trebuie sa fie singura cale de comunicare intre tine si audienta ta.
  6. Optimizeaza productia video din punct de vedere SEO. Daca ai vrea sa urmaresti toate videoclipurile urcate pe YouTube doar intr-un singur minut, ai avea nevoie de 500 de ore. Zilnic, se fac peste 3,5 miliarde cautari pe Google si 2 miliarde de cautari pe Facebook. Cand te gandesti la aceste numere, devine evident faptul ca ai nevoie de o strategie pentru a te face remarcat. De aceea, este recomandat sa optimizezi orice productie video pentru SEO folosind cuvinte cheie si creand o descriere relevanta.

Articol realizat de www.iagency.ro