AcasăActualitateCe nu se dă de pomană de Intrarea Maicii Domnului în Biserică....

Ce nu se dă de pomană de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este interzis să faci pe 21 noiembrie

Ce nu se dă de pomană de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este interzis să faci pe 21 noiembrie. Intrarea Maicii Domnului în Biserică este sărbătorită pe 21 noiembrie.

Sunt mai multe reguli însă care trebuie respectate dacă vrem să ne meargă bine în ce a mai rămas din acest an.

În primul rând, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică nu este bine să se uite de cei sărmani și de copiii nebotezați.

Ce nu se dă de pomană de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este interzis să faci pe 21 noiembrie

Așadar, persoanele care îi neglijează pe cei nevoiași și nu aprind o lumânare sau nu spun o rugăciune pentru ei, în această zi, potrivit tradițiilor de la sate, le vor lipsi anumite bucurii.

De asemenea, tot pe 21 noiembrie, nu se prelucrează lâna. În cursul zilei în care se sărbătorește Intrarea în biserică a Maicii Domnului sunt interzise activitățile legate de oierit sau de prelucrare a lânii. Potrivit tradițiilor și a obiceiurilor se spune că în această zi sunt protejate animalele.

Tot în această zi, pentru a alunga strigoii și spiritele diavolești se ung cercevelele ferestrelor cu usturoi.

Ce nu se dă de pomană de Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ce este interzis să faci pe 21 noiembrie

Și spălatul hainelor este interzis în această zi de sărbătoare, la fel ca și alte activități casnice. Doar așa putem arăta respectul cuvenit față de Maica Domnului, care este pomenită de către Biserica Ortodoxă, în această zi.

De Intrarea Maicii Domnului în Biserică, dacă suntem certați cu cineva este bine să inițiem împăcarea și să ne cerem iertare de la acestea. Potrivit tradițiilor nu este bine ca oamenii să fie certați în această zi.

O altă tradiție vizează produsele care se dau de pomană. în niciun caz, de Intrarea Maicii Domnului în Biserică nu se dau produse celor săraci care nu sunt de post.

Mai exact, credincioșii nu au voie să împartă decât produse de post, deoarece ne aflăm în Postul Crăciunului.

Totuși, este recomandat ca cei care țin post să consume în această zi pește, deoarece este dezlegare. Potrivit tradițiilor se spune că cei care vor respecta acestea vor avea parte de sănătate, fericire si o serie de împliniri în anul următor, iar belșugul nu va lipsi din casele lor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.