Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

0

Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv. Helmuth Duckadam a reușit să facă istorie în lumea fotbalului.

El era supranumit „Eroul de la Sevilla”, iar la momentul actual este un fost portar retras din activitate. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a avut loc în finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, unde a apărat toate cele patru lovituri de la 11 metri pentru a aduce trofeul echipei Steaua București.

Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

Începând cu data de 11 august 2010, Duckadam ocupă funcția de președinte de imagine la FCSC, iar în urmă cu un an de zile, acesta a dezvăluit cu ce pensie s-a ales după toți anii de activitate sportivă.

Deși alți mari sportivi se bucură de pensii impresionante, fostul portar susține că de la Ministerul de Interne încasează o pensie de doar 1.800 de lei.

Totodată, el a mai adăugat că nu mai are nicio treabă cu armata și nu primește nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale.

Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

„Va dați seama că Adi rămâne în continuare prietenul meu și nu trebuie să ne certăm prin presă. Știe el ceva în legătură cu pensia mea, dar nu este vorba despre pensie de la Armată.

Eu am avut treabă cu armata doar trei ani în perioada în care am fost fotbalist la Steaua, acolo unde am avut și grad militar. De 34 de ani nu mai am nicio treabă cu Armata și nu primesc nicio pensie de la Ministerul Apărării Naționale. Eu primesc 1.800 lei pensie de la Ministerul de Interne. Știți că o perioadă am lucrat în vamă. Așa că eu consider că am lămurit și problema cu pensia mea militară”, a spus Helmut Duckadam.

Ce pensie are Helmuth Duckadam de la stat pentru performanțele reușite ca sportiv

Pe de altă parte, fostul mare portar mai încasează și un salariu de la Gigi Becali de doar 2.000 de lei lunar.

„Acum doresc să lămuresc și treaba asta cu banii pe care eu îi primesc de la Gigi Becali și vezi Doamne doar din acest motiv tot susțin eu că FCSB este Steaua adevărată. Nu este adevărat! Eu consider și cu bani, dar și fără bani că FCSB este continuatoarea generației Steaua 86.

Vreau să vă anunț că mi-a fost tăiat salariul cu 78% iar acum primesc un salariu de 2.000 de lei pe lună. Încerc să îi fac imagine Stelei cât pot eu de bine. Ăștia sunt banii pe care îi primesc de la Gigi Becali. Mulți oameni cred că eu încasez un salariu foarte mare, inclusiv Adi Bumbescu”, a povestit Helmut Duckadam, în urmă cu mai bine de un an de zile.