Ce poţi să prepari rapid la un cuptor cu microunde

Electrocasnicele din bucătărie sunt unele dintre cele mai indispensabile aparate electrice dintr-o locuinţă, fiind esenţiale pentru a vă ajuta să gătiţi mai rapid şi confortabil aproape orice preparat culinar doriţi. Având în vedere acest lucru, multe persoane opteaza pentru un cuptor cu microunde, acesta oferind avantaje considerabile atunci când nu au timp suficient pentru a găti sau doresc un aparat electrocasnic care să le permită să scurteze perioada petrecută în bucătărie. 

Cuptorul cu microunde este frecvent subestimat în ceea ce privește capacităţile sale culinare, însă cu toate acestea, el vă poate ajuta să realizaţi un număr considerabil de preparate, fiind un asistent de nădejde de multe ori când vă aflaţi în bucătărie.

Ce reţete rapide pot fi realizate cu ajutorul unui cuptor cu microunde?

  1. Preparate în cană

Pe internet există o diversitate foarte largă de reţete ce pot fi realizate cu ajutorul unui microunde şi a unei căni simple, fiind o soluţie nu doar distractivă, ci şi rapidă. De la macaroane cu brânză şi negrese, până la omlete pufoase, numărul de posibilităţi este nesfârşit. Tot ce trebuie să faceţi este să combinaţi toate ingredientele conform instrucţiunilor, iar în câteva minute vă veţi putea bucura de o masă fierbinte şi delicioasă.

  1. Legume gătite la abur

Gătitul legumelor în cuptorul cu microunde este o opţiune rapidă şi sănătoasă, putând fi introduse în vase special concepute pentru acesta (de exemplu: yena), cu puţină apă şi condimente după plac. În doar câteva minute, acestea vor fi gătite şi vor beneficia de un număr mult mai mare de nutrienţi şi vitamine în comparaţie cu celelalte metode de preparare, fiind o modalitate excelentă prin care vă puteţi bucura de un plus nutritiv, dar şi de o garnitură rapidă.

  1. Paste

Una dintre cele mai populare, dar şi rapide reţete care pot fi realizate în cuptorul cu microunde sunt pastele. Acestea se pot aşeza într-un recipient cu apă, supă sau alt lichid, fiind necesar să fie scufundate complet, amestecând la anumite intervale de timp până când se vor găti. După finalizare le puteţi combina cu diferite sosuri, legume sau toppinguri, înjumătăţind astfel timpul de gătire al unei cine delicioase.

  1. Cartofi copţi

Aveţi acum la dispoziţie posibilitatea de a găti mult mai rapid cartofii, mai ales dacă utilizaţi un aparat de acest fel. După ce vă asiguraţi că aceştia sunt spălaţi adecvat, îi puteţi înţepa cu o furculiţă înainte de a-i introduce în microunde pentru a se găti mai repede. Ulterior pot fi serviţi alături de unt, smântână, brânză, bacon sau orice alt topping preferat pentru a vă bucura de aromă lor inconfundabilă.

Acestea sunt doar câteva reţete pe care le puteţi experimenta cu ajutorul unui cuptor cu microunde, pe internet putând găsi mii de reţete care să vă ajute să câştigaţi timp şi totodată să vă bucuraţi de mâncărurile preferate.

Care sunt avantajele unui cuptor cu microunde?

  1. Poate încălzi rapid alimentele

Multe preparate culinare pot fi gătite mai rapid cu ajutorul unui cuptor cu microunde, reuşind să încălzească legumele şi carnea într-un timp mai scurt faţă de alte metode tradiţionale. În plus acestea dispun şi de funcţia de dezgheţare, fiind un criteriu important de luat în considerare mai ales în cazul în care utilizaţi congelatorul frecvent.

Cuptoarele cu microunde dispun de multe funcţii şi setări care vă pot ajuta în fiecare zi, fiind o soluţie excelentă ce vă dă şansa să vă bucuraţi de preparate calde, indiferent că sunteţi acasă sau la birou.

  1. Consum mic de energie

Unul dintre cele mai mari avantaje ale acestor cuptoare este acela că nu necesită preîncălzire precum cele tradiţionale, gătirea propriu zisă începând într-un timp mult mai scurt. Perioada redusă de operare aduce după sine şi un consum mai mic de energie, fiind un element important, mai ales pentru cei ce doresc să se bucure de eficienţă nu doar temporară, ci şi financiară. În oferta magazinelor aveţi la dispoziţie o multitudine de aparate cu diverse trepte de consum şi putere, astfel încât să puteţi alege exact modelul care să vă satisfacă nevoile personale.

  1. Perfecte pentru birouri şi spaţiile de lucru

Nu doar acasă pot fi folosite. Având în vedere dimensiunea redusă şi uşurinţa de utilizare, tot mai multe spaţii de lucru şi birouri au adoptat aceste cuptoare pentru a le pune la dispoziţie angajaţilor o modalitate rapidă şi uşoară prin care să îşi încălzească alimentele, fără să piardă timp preţios.

Deşi cuptorul cu microunde este un aparat foarte convenabil şi uşor de utilizat, va fi esenţial să folosiţi vase speciale pentru el, să respectaţi timpul de gătire, cât şi nivelul de putere. Cu puţină creativitate, cuptorul cu microunde poate deveni un aliat indispensabil şi versatil în orice bucătărie, putând găti preparate culinare delicioase pentru întreaga familie în doar câteva minute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri