x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Ce pregătesc procurorii DNA. Cazul care stă să explodeze după doi ani

Surse judiciare au declarat pentru ştiripesurse că „procurorii DNA care instrumentează mega-dosarul economic „Murfatlar” ar fi primit recent expertiza financiar-contabilă în caz. Sursele citate nu pot menţiona care este rezultatul concret al expertizei, respectiv ce fel de prejudiciu se constată şi în sarcina cui, dar amintesc faptul că a durat aproape doi ani întocmirea ei. După doi ani în care nu s-a mai ştiut nimic, procurorii au primit expertiza financiar-contabilă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 25.01.2020, 15:22

„Dosarul evaziunii fiscale în domeniul băuturilor alcoolice cu prejudiciu de aproximativ 600 milioane lei duce până la Ministerul Finanţelor Publice! Mai mulţi directori, la data faptelor, din cadrul Ministerului Finanţelor Publice (MFP) şi Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANFP) sunt urmăriţi penal sub control judiciar în dosar. De asemenea, un secretar de stat din Finanţe şi şeful de la Antifraudă, vizaţi de anchetă, şi-au dat demisia. Conform economica.net, este vorba despre Mariana Vizoli şi Daniel Diaconescu, care şi-au dat demisia din Ministerul de Finanţe. Ministrul Finanţelor a acceptat demisiile celor doi”, se scria la acea vreme despre mega-dosar.

De ce a stagnat dosarul la DNA?

Potrivit sursei menţionate, dosarul a stagnat la DNA în ultimii doi ani pe fondul dispunerii de către procurorii de caz a mai multor expertize între care şi cea sosită recent, cea financiar-contabilă. Dosar de 500 de milioane de lei sechestru Procurorii DNA au dispus, în februarie 2017, în dosarul „Murfatlar”, măsura sechestrului asigurător asupra unor bunuri, terenuri şi fabrici de producere a băuturilor alcoolice până la concurenţa sumei de aproximativ 500 milioane lei.