Ce preț are șofranul în România și de unde îl poți cumpăra

Șofranul este unul dintre cele mai apreciate alimente și se găsește sub formă de pudră. Cu toate astea, este bine să alegi varianta firelor întregi sau chiar stigmatele întregi. Șofranul se găsește în puține zone din România. Unul dintre aceasta fiind Gorj. Însă, în formă de pudră îl puteți găsi pe rafturile unor magazine. Șofranul conține antioxidanți care contribuie la reducerea riscului unor afecțiuni cronice și previn tulburări ale sistemului nervos. Este cultivat încă din antichitate. Iată ce preț are șofranul în România și de unde îl poți cumpăra.

Ce preț are șofranul în România și de unde îl poți cumpăra

Pe lângă faptul că puteți folosi șofran la diferite preparate, acesta are și alte beneficii pentru organism, pe care oamenii le apreciază. De cele mai multe ori, acesta este găsit în formă de pudră, pe rafturile supermarketurilor și hipermarketurilor. De asemenea, acestea le puteți găsi la magazinele de tip Plafar, din Capitală.

Cât costă un kilogram de șofran

Puțini sunt cei care știu că, șofranul este considerat și un afrodisiac puternic. Un kilogram de șofran se poate vinde și cu 30.000 de euro.

Cel mai mare cultivator de șofran din lume este Iranul, care exportă peste 50 de tone anual. Cele mai mari cantități ajung în Emiratele Arabe Unite, Spania, China și Arabia Saudită.

În această perioadă, florile de șofran, care seamănă cu brândușele de toamnă, au colorat câmpurile în violet. Din ele se va extrage acest condiment rar și extrem de prețios. Un kilogram de șofran, supranumit și aurul roșu, se poate vinde și cu 30.000 de euro. În magazine, șofranul poate ajunge la prețul de 40 de lei, pentru aproape 100 de grame.

Șofranul se găsește pe un teren din Gorj

Pe un teren din Gorj, șofranul este recoltat cu mare atenție. Cel care s-a încumetat să cultive „aurul roșu” este un spaniol, care în urmă cu patru ani, a înlocuit tradiționala cultură de porumb cu una de șofran.

„Un kilogram de bulbi în Spania poate fi 20-30 de euro. Sunt 80-90 de bulbi, iar pentru 1.000 mp e nevoie de 300 kg, ca să știe lumea că nu e ieftină investiția, dar e foarte rentabilă.”, declara Aparizio Guzman, investitor spaniel, pentru Pro TV

Beneficiile șofranului

inflamația și deteriorarea oxidativă a creierului, ceea ce poate duce la efecte benefice

-îmbunătățește starea de spirit. Șofranul poate ajuta la îmbunătățirea stării de spirit și poate fi de ajutor în tratamentul depresiei

– unii specialiști recomandă utilizarea șofranului ca terapie complementară pentru îmbunătățirea stării de spirit

-crește libidoul- poate crește, de asemenea, libidoul sexual și funcția sexuală atât la bărbați, cât și la femei.

– Principalul beneficiu al șofranului se referă la nivelul ridicat de antioxidanți specifici: crocin, pirocrocin, crocetină. Acești antioxidanți luptă împotriva stresului oxidativ și a radicalilor liberi din organism.

– Cercetări efectuate în 2015  au demonstrat că unii compuși din șofran, precum crocinul, par să reducă x

– femeile cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani care au luat 30 mg de șofran în fiecare zi au avut mai puține simptome decât cele care au luat un placebo

-Te ajută să scapi de kilogramele în plus. Pacienții cu boală arterială coronariană care au luat extract de șofran și-au redus indicele de masă corporală, masa totală de grăsime și circumferința taliei. Studiul a fost făcut de cerecetătorii de la Journal of Cardiovascular and Thoracic Research.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed