Ce salariu are ministrul mediului, apelor și pădurilor

Ce salariu are ministrul mediului, apelor și pădurilor. Salariile de la Ministerul Mediului sunt destul de atractive, iar cea mai mare sumă este, evident, încasată de ministru.

Ultimele informații publicate pe site-ul oficial al Ministerului Mediului sunt din luna aprilie 2020. Potrivit sursei citate, ministrul Mediului adre drepturi salariale de 21.840 de lei. Al doilea salariu încasat este cel al secretarului de stat, de 16.640 de lei.

Ce salariu are ministrul mediului, apelor și pădurilor

Urmează apoi secretarul general adjunct, cu un salariu de 15.927 de lei, apoi directorul cu. un salariu de 13.365 lei.

Cel mai mic salariu din cadrul Ministerului Mediului este încasat de șofer, care primește o sumă cuprinsă între 5.012 lei și 5.449 lei.

Ce salariu are ministrul mediului, apelor și pădurilor

Totodată, angajații de la Minister mai au și alte beneficii. Personalul încadrat în UIP-uri beneficiază de majorarea salariului de bază cu până la 50%, în baza criteriilor stabilite prin decizia ordonatorului de credite conform Legii cadru nr.153/2017 privind stabilirea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare și H.G. nr. 325/2018 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea condiţiilor de înfiinţare a posturilor în afara organigramei şi a criteriilor pe baza cărora se stabileşte procentul de majorare salarială pentru activitatea prestată în proiecte finanţate din fonduri europene nerambursabile;

Ce salariu are ministrul mediului, apelor și pădurilor

Totodată, la nivelul Ministerului se acordă un spor de condiții vătămătoare  în procent de 15% din salariul de bază, conform  HG nr. 917/2017 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, a mărimii concrete a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi a condiţiilor de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din administraţia publică centrală;

Pe perioada detaşării, dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, angajatul are dreptul la acest salariu conform Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ cu modificările şi completările ulterioare şi Legii nr 53/2003 – Codul Muncii, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed