AcasăActualitateCe salariu are un brutar. Ce nu știai despre această meserie

Ce salariu are un brutar. Ce nu știai despre această meserie

Ce salariu are un brutar. Ce nu știai despre această meserie. Dacă meseria de brutar pare de la depărtare una cât se poate de simplă, în realitate sunt niște reguli clare care trebuie respectate.

În primul rând, salariul mediu pe care un brutar îl încasează este în jur de 2.500 de lei. Pentru această sumă însă, angajatul trebuie să aibă experiență în domeniu, mai exact să urmeze cursuri de specialitate.

Brutarii necalificați nu vor câștiga mai mult de 2.000 de lei, așa că această pregătire este necesară pentru a avea un venit mai mare. Se recomandă fie încheierea cursurilor la o școală profesională, fie încheierea unor cursuri de brutar.

Cursurile de brutar îmbină informaţiile teoretice cu cele practice, aşa că aici înveţi tot ce trebuie să ştii despre ce vei face într-o brutărie: cum să prepari aluatul, cum să coci diferite tipuri de pâine, cum trebuie depozitate produsele pe care le prepari, ce reguli de igienă trebuie să respecţi şi multe alte informaţii utile pentru orice brutar.

Durata acestor cursuri variază, dar de obicei este nevoie de 2-3 luni ca să le finalizezi. De asemenea, costurile pentru acestea diferă în funcţie de organizator. Te poţi înscrie şi la cursuri mai ieftine, care costă în jur de 500 de lei, dar şi la cursuri mai scumpe, pentru care vei plăti în jur de 2 000 de lei.

Brutarii au însă niște reguli stricte atunci când lucrează, ei trebuie să se ocupe de:

  • verificarea ingredientelor
  • prepararea aluatului
  • punerea produselor în cuptor și supravegherea lor
  • întreținerea echipamentului utilizat în producție
  • depozitarea și vânzarea produselor.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.