AcasăActualitateInvatamantCe salariu are un profesor în România în 2023

Ce salariu are un profesor în România în 2023

Ce salariu are un profesor în România în 2023. Cadrele didactice din România sunt revoltate și cer majorarea salariului.

Ce salariu are un profesor în România în 2023 și de ce există aceste nemulțumiri? Unele sume s-ar putea să îi surprindă pe mulți.

Ce salariu are un profesor în România în 2023

Grila salarială publicată recent de edupedu.ro., arată că salariul încasat de un profesor debutant cu studii superioare de lungă durată este de 4.098 lei brut, adică 2.424 lei net.

De cealaltă parte, un profesor cu 25 de ani experiență ajunge la un salariu de bază de 3.227 lei net lunar.

Ministrul Educației în schimb spune că a făcut tot ceea ce este posibil, astfel încât profesorii să fie mulțumiți de veniturile încasate.

Ce salariu are un profesor în România în 2023

Restul detaliilor însă, spune Ligia Deca, țin de Ministerul Muncii.

„Ceea ce a ţinut de Ministerul Educaţiei şi anume elaborare a grilor de salarizare, propunerilor de grile cu care se putea merge la Ministerul Muncii la negocierea legii salarizării unitare s-a făcut deja încă de la finalul anului trecut, începutul acestuia. Am demarat procedura de renegociere a contractului colectiv de muncă. O altă felicitare a sindicatelor, s-a finalizat contractul vechi şi atunci trebuie să negociem contractul colectiv de muncă nou. Astea ţin de Ministerul Educaţiei.

Chestiunile legate de refacere a revizuire a legii salarizării unice, legii salarizării publice, ţin de Ministerul Muncii, iar banii care trebuie alocaţi pentru a putea creşte salariile profesorilor trebuie să aibă o validare, în mod firesc, de la Ministerul Finanţelor. Întotdeauna chestiunile care ţin de sisteme publice mari, cum este sistemul de educaţie, care are cei mai mulţi angajaţi în sistem, trebuie rezolvate în formula guvernamentală. Niciodată nu poate Ministerul Educaţiei să rezolve unilateral o chestiune de acest tip”, a declarat Ligia Deca la Digi24.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.