Ce se întâmplă cu locurile de muncă din România. Unde se găsesc cele mai mari oportunități


Serviciile s-au clasat ca al doilea cel mai activ angajator în primul trimestru, cu 10.000 de posturi vacante publicate, în timp ce call-center-ul / BPO-ul a ocupat locul al treilea, urmat de turism, industria alimentară și construcții.

Bogdan Badea, CEO eJobs.ro, a declarat că turismul a înregistrat o creștere semnificativă în clasament în ultima lună, odată cu începerea recrutărilor pentru sezonul cald. Există o creștere nu doar în numărul de joburi publicate de angajatorii locali, ci și de cei internaționali. În primul trimestru, construcțiile și industria alimentară au continuat să fie două sectoare cu un volum mare de angajări, contrar perspectivelor inițiale de scădere după eliminarea facilităților din aceste sectoare la finalul anului anterior. Împreună, acestea au oferit peste 15.000 de locuri de muncă.

Cele mai puține poziții disponibile au fost în domenii precum sportul, beauty, spa, media, farmaceutică și asigurări.

Distribuția locurilor de muncă arată că doar 8,7% dintre acestea sunt remote, iar 4,2% sunt pentru străinătate. 87,1% sunt poziții care necesită prezența fizică la birou.

Bucureștiul rămâne orașul cu cele mai multe oportunități de angajare, cu jumătate dintre locurile de muncă publicate fiind destinate Bucureștiului și Ilfovului. Clasamentul continuă cu Cluj (13.000 de locuri de muncă), Iași (12.000), Timiș (9.000) și Brașov (8.500). Companiile din Neamț, Ialomița, Argeș și Brăila au avut cel mai mic număr de recrutări.

Deși numărul de locuri de muncă a scăzut cu aproximativ 10% față de primul trimestru al anului anterior, numărul de aplicări a crescut cu același procent, ajungând la peste 3 milioane de aplicări în primele trei luni ale anului.

Candidații cei mai activi au fost cei cu vârsta între 25-35 de ani, urmați de cei cu vârsta între 18-24 de ani și cei cu vârsta între 36-45 de ani. Segmentul 45+ a avut cel mai mic număr de aplicanți.

Chiar dacă angajatorii nu mai sunt la fel de deschiși să aibă angajați care lucrează remote, candidații continuă să fie atrași de acest mod de lucru pentru flexibilitatea pe care o oferă. Astfel, 13,2% dintre aplicări au fost pentru joburi remote, iar mai puțin de 2% pentru locuri de muncă în străinătate.

Cele mai multe aplicări au fost pentru poziții în retail, call-center, BPO și servicii. IT, telecomunicații, banking și construcții au urmat în topul preferințelor. În contrast, industria textilă, imobiliarele, arte & divertismentul și educația / trainingul au fost cele mai puțin căutate.

În prezent, eJobs.ro are peste 23.000 de locuri de muncă disponibile.

Platforma eJobs verifică manual toate anunțurile și companiile, conform comunicatului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed