Ce se întâmplă dacă bei alcool în fiecare zi. Rezultatul unui studiu e îngrijorător

Ce se întâmplă dacă bei alcool în fiecare zi. Rezultatul unui studiu e îngrijorător. Dacă bei alcool în fiecare zi, fie și în cantități cât se poate de mici, s-ar putea să întâmpini probleme.

Un studiu recent a generat mari îngrijorări. Consumul regulat de alcool crește tensiunea arterială. Iar conform cercetătorilor britanici, studiile au observat acest efect, în special, la băutorii înrăiți, însă acest lucru a fost depistat și la persoanele care consumă puțin alcool, dar în fiecare zi, potrivit sky.com.

În total, 19.000 de persoane din SUA, Japonia, dar și Coreea de Sud au fost monitorizate pe o perioadă de cinci ani de zile.

Ce se întâmplă dacă bei alcool în fiecare zi. Rezultatul unui studiu e îngrijorător

Rezultatele studiului au fost îngrijorătoare. Toți cei care au consumat o cantitate mare de alcool, s-au confruntat cu probleme grave de sănătate.

Iar aceleași rezultate s-au aplicat și în cazul celor care au consumat o cantitate mică de alcool, dar în fiecare zi.

Medicii spun că tensiunea arterială ridicată pune o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge, inimii și altor organe, cum ar fi rinichii. Când aceasta persistă poate duce la probleme grave de sănătate, inclusiv atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.

Totodată, specialiștii avertizează că alcoolul poate provoca inflamații și iritații ale tractului gastro-intestinal, ceea ce poate duce la gastrită, ulcer gastric și pancreatită. Alcoolul este metabolizat de principal în ficat.

Ce se întâmplă dacă bei alcool în fiecare zi. Rezultatul unui studiu e îngrijorător

În același timp, consumul excesiv poate duce la inflamația și deteriorarea ficatului, inclusiv hepatită alcoolică, ciroză hepatică și alte afecțiuni hepatice grave.

Mușchiul inimii poate fi și el afectat, iar riscul de accident vascular cerebral, ori de alte boli la nivelul inimii crește și el.

În unele cazuri, consumul cronic de alcool poate duce la depresie, anxietate, agresivitate și tulburări comportamentale.

Mai trebuie știut și că alcoolul suprimă sistemul imunitar, făcând organismul mai susceptibil la infecții și boli.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed