x


 • EUR
  4.6662
  USD
  4.0794
 • 2° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  31 km/h
  Umiditate

  100%
  Presiune

  34236 hPa
string(7) "politic"

Ce se întâmplă la Cernavodă? Dezvăluirea care ne dă fiori

Deputatul PNL Virgil Popescu, vicepreședintele Comisiei de Industrie și Servicii, spune că adevăratul motiv al opririi reactorului 2 al Centralei de la Cernavodă este o defecţiune la sistemul de încărcare a combustibilului nuclear, şi acuză Nuclearelectrica că "a minţit public".

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 07.12.2017, 16:30 | Actualizat: 07.12.2017, 17:11

“În data de 7 decembrie a.c. societatea Nuclearelectrica a mințit public, anunțând o ‘oprire proactivă’ a unității 2 de la Centrala de la Cernavodă ca urmare a unor lucrări de mentenanță planificate și preventive. Adevăratul motiv al opririi centralei a fost cauzat de defectarea mașinii de încărcare și descărcare a combustibilului nuclear (MID), oprirea fiind una forțată, și nu proactive”, spune Popescu.

 

“PNL cere premierului Mihai Tudose demiterea imediată a ministrului Energiei, Toma Petcu și a directorului general provizoriu al Nuclearelectrica pentru incompetența și iresponsabilitatea prin care au ales să gestioneze un incident operațional fără riscuri majore, alegând inclusiv a minți public în loc să spună adevărul. PNL cere, de asemenea, Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) să informeze corect asupra situației și să precizeze public dacă au autorizat numirea lui Cozmin Ghiță la conducerea Nuclearelectrica, o persoană fără nici un fel de experiență managerială”, mai arată deputatul PNL.

 

 

Articolul integral în ECONOMICA.NET.