x


  • EUR
    4.8743
    USD
    4.0259
string(7) "general"

Ce se va întâmpla cu IPS Teodosie? Parchetul a preluat plângerea

IPS Teodosie este vizat de o plângere penală pentru "zădărnicirea combaterii bolilor".

Autor: Mihai Voican | Sursa: Hotnews | Publicat: 07.01.2021, 19:02

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este vizat de o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pentru atitudinea avută în toată perioada pandemiei, în care a contestat măsurile impuse de autorități. Plângerea penală a fost depusă la Poliția Județeană Constanța și a fost trimisă joi Parchetului Curții de Apel. Arhiepiscopia Tomisului a reacționat spunând că plângerea penală este neîntemeiată, iar unul dintre motivele invocate este că IPS Teodosie nu poartă răspunderea purtării măștii de către participanții la slujbe sau a păstrării distanței fizice.

 

Ministrul Justiției anunță ce a decis în privința creșterii vârstei de pensionare a magistraților

 

 

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că plângerea penală a fost depusă de către un cetățean miercuri, în ziua în care IPS Teodosie a oficiat slujba de Bobotează la care au luat parte mii de oameni, mulți dintre ei asistând la ceremonii umăr la umăr, fără a respecta vreo regulă de distanțare. Plângerea penală vizează însă atitudinea generală a IPS Teodosie, de la debutul pandemiei, au menționat sursele citate.

 

Joe Biden, validat oficial ca președinte al SUA. Starea de urgență, prelungită cu 15 zile în Washington

 

 

Joi, plângerea penală pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor a fost declinată Parchetului Curții de Apel Constanța, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Parchetului, Mihaela Mergeane.

 

Articolul integral pe HOTNEWS