Ce spune Ponta despre o nouă suspendare a lui Băsescu: De ce să întrerupem cearta din PDL?

Întrebat la RTV dacă apreciază că ieşirea „exotică” a preşedintelui Băsescu, de sâmbătă seara, ar putea fi motiv pentru o nouă suspendare a acestuia, premierul a răspuns negativ.

 

„Nu. Radu Stroe e un tip extraordinar, care spune ce gândeşte, e un tip pasional. Eu sunt un tip mai pragmatic de felul meu. De ce să ne băgăm acum la treburile PDL ? Nu-i păcat să-i întrerupem, nu-i bine să-i lăsăm în continuare, încă o săptămână, două, trei, să se certe, să-şi arate cum şi-au furat voturile, să-l cheme pe domnul Daniel Morar să facă o anchetă, să meargă la Curtea Constituţională ?”, a spus Ponta.

 

Anterior, într-o intervenţie la Antena 3 privind o eventuală suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu, premierul a evitat să se exprime tranşant pentru sau împotriva acestui demers.

 

„Radu (Stroe, n.r.) e un tip admirabil, el spune întotdeauna ce gândeşte. Crin Antonescu şi cu mine avem obligaţia, când luăm decizii, să gândim foarte bine, să punem în balanţă tot ceea ce înseamnă… pentru că până la urmă deciziile cad pe umerii celor doi co-preşedinţi şi când vom avea o decizie într-un fel sau altul (…) Cred că trebuie să ne gândim foarte bine şi să nu ne grăbim în a lua o decizie”, a susţinut Ponta, după ce a fost întrebat cum vede o eventuală procedură de suspendare.

 

Ministrul de Interne, Radu Stroe, susţine că este inadmisibil ce a făcut preşedintele Traian Băsescu sâmbătă, legat de Convenţia PDL, el adăugând: „Trebuie să ne gândim din nou la suspendare”.

 

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, duminică, pentru „Gândul”, că „la cum arată lucrurile, se va ajunge la o nouă suspendare a preşedintelui” Băsescu, el precizând că şeful statului a încălcat Constituţia prin mesajul publicat după Convenţia PDL.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că el sau PNL nu au iniţiat, nu iniţiează şi nu solicită declanşarea unei proceduri de suspendare a şefului statului, menţionând însă că reacţiile lui Radu Stroe şi Viorel Hrebenciuc în legătură cu Traian Băsescu sunt „sănătoase”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed