AcasăActualitateCe sunt afidele și cum poți scăpa de ele. Soluția care poate...

Ce sunt afidele și cum poți scăpa de ele. Soluția care poate fi preparată acasă

Ce sunt afidele și cum poți scăpa de ele. Soluția care poate fi preparată acasă. Afidele le dau mari bătăi de cap persoanelor care locuiesc la curte și au pomi fructiferi sau diferite flori.

Ce sunt însă acestea și cum pot fi eliminate? Afidele sunt cunoscute și sub numele de ”păduchii plantelor. Există numeroase tipuri, care au multe culori.

Mai exact, afidele sunt acele insecte de mici dimensiuni ce ataca legumele, pomii fructiferi, florile sau cerealele. Este vorba despre insecte hemiptere, adica aparatul bucal are forma unei trompe, cu ajutorul carora sug seva plantelor.

Ce sunt afidele și cum poți scăpa de ele. Soluția care poate fi preparată acasă

Cum îți dai seama că planta ta este în pericol? Primele simptome ale unui atac al afidelor se vad destul de repede, pentru ca plantele nu se mai dezvolta, frunzele se incretesc si lastarii se ofilsesc.

Totodata, pe suprafata frunzelor se pot observa suprafete lipicioase care reprezinta excrementele afidelor. Mai mult, in cazul in care exista un atac al afidelor poti observa si prezenta furnicilor, care se hranesc cu excrementele. De asemenea, poti observa si prezenta mustelor pe suprafetele lipicioase.

Trebuie spus că excrementele afidelor contin o substanta zaharoasa care mai departe pot da nastere unor agenti patogeni ce pot ataca mai departe plantele. De exemplu, se dezvolta ciuperci care pot ataca plantele.

Cum poți scăpa de afide? Există soluții în comerț, însă poți să faci și acasă o astfel de substanță. Poți folosi maceratul de urzica. Pe langa faptul ca este un ingrasamant natural, solutia poate fi folosita si pentru a tine la distanta afidele.

Ce sunt afidele și cum poți scăpa de ele. Soluția care poate fi preparată acasă

Pentru a prepara acest insecticid ai nevoie de 1 kg de urzici si 20 de litri de apa. Desigur, daca vrei sa prepari o cantitate mai mica, poti imparti cantitatile raportat la nevoile pe care le ai. Tot ce trebuie sa stii este ca acest macerat se prepara intr-un recipient de plastic.

Pentru preparare trebuie sa ta urzicile cu tot cu tulpina si apoi sa le pui intr-o galeata sau intr-un butoi. Daca folosesti urzici batrane, este recomandat sa pui doar frunzele si sa te asiguri ca semintele nu vor ajunge in solutie.

Urzicile vor sta la macerat timp de 1-2 saptamani, timp in care le amesteci in fiecare zi. Totodata, asigura-te ca pui recipientul la umbra in tot acest timp, arată cumsa.ro.

Dupa ce au trecut cele 2 saptamani, maceratul de urzica este gata. Pentru a il folosi in mod corect, va trebui sa diluezi o parte solutie la 20 parti apa. Spre exemplu, 1 litru de solutie se dilueaza in 20 de litri apa.

Cum se aplică corect? Pentru efecte benefice, maceratul de urzica se aplica dupa masa, atunci cand plantele nu sunt in bataia soarelui. In caz contrar, risti sa arzi frunzele.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.