x


  • EUR
    4.8741
    USD
    4.0194
string(7) "gadgets"

Ce trebuie să iei în considerare când cumperi un laptop de gaming ieftin

Vrei să îți achiziționezi un laptop de gaming, dar nu ai un buget foarte mare? Ai văzut câteva modele de laptopuri ieftine, dar nu știi dacă vor fi și performante?

Autor: Mihai Voican | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.08.2020, 12:57

În acest articol îți vom prezenta lucruri pe care trebuie să le iei în considerare când achiziționezi un laptop de gaming ieftin.

 

Sunt multe specificații la care trebuie să fii atent atunci când alegi un laptop de gaming. De asemenea, dacă vrei să iei un model mai ieftin, trebuie să fii conștient că nu va fi cel mai performant laptop de pe piață. De aceea, trebuie să îți faci o listă de criterii pe care se le îndeplinească modelul selectat de tine.

 

Bugetul

 

Având în vedere că îți dorești un laptop de gaming ieftin, atunci bugetul joacă un mare rol în achiziția unui produs. De aceea, este indicat să îți stabilești un buget pentru acest laptop de gaming. Pentru fiecare persoană cuvântul ieftin semnifică altceva atunci când ne gândim la un laptop de gaming care trebuie să aibă anumite specificații.

 

Trebuie să ai așteptări realiste. De aceea, noi îți recomandăm să acorzi cel puțin 3000 de lei pentru achiziția unui laptop de gaming. Dacă această sumă este prea mare pentru tine, mai bine mai aștepți un pic și mai strângi niște bani. În caz contrar, vei fi dezamăgit de performanțele laptopului selectat.

 

Laptopurile de gaming ieftine au prețuri cuprinse între 3000 și 4000 de lei.

 

Procesorul

 

Următorul lucru la care trebuie să te uiți atunci când alegi un laptop de gaming ieftin este procesorul. Cel mai bun procesor de pe piață este Intel Core i9, însă nu vei găsi un laptop cu acest procesor care să se încadreze în bugetul de 3000 – 4000 de lei.

 

De aceea, noi îți recomandăm să optezi pentru un laptop cu procesor Intel Core i7, în cazul în care găsești un astfel de model care să se încadreze în buget. În caz contrar, și un laptop cu procesor Intel Core i5 este ok pentru un laptop de gaming. Este posibil ca laptopul să ruleze mai greu atunci când joci jocuri mai solicitante, însă nu vei avea probleme prea mari. Desigur, dacă găsești un laptop cu procesor Intel Core i7 care este un pic peste buget, este bine să optezi pentru acela.

 

Chipset video

 

Laptopurile de gaming trebuie să aibă o placă video puternică pentru a rula corespunzător și pentru a avea fps-ul bun (frames per second). În caz contrar, nu vei putea să joci cam niciun joc pentru că se va bloca constant și vei fi în urmă cu câteva secunde față de competitorii tăi.

 

Din fericire, chiar și în acest buget găsești laptopuri cu chipset video de la nVidia, care sunt cele mai bune de pe piață. Vei putea alege din diferite modele de la nVidia seria GTX.

 

Acestea sunt lucrurile pe care trebuie să le iei în considerare atunci când optezi pentru un laptop de gaming ieftin. Restul detaliilor precum design, tastatură iluminată sau materialele din care este făcut sunt mai puțin importante față de procesor și chipset video.

Descoperă laptopurile eMAG!