AcasăEconomieTurism/HORECACe trebuie să vezi neapărat dacă mergi la Roma. FOTO

Ce trebuie să vezi neapărat dacă mergi la Roma. FOTO

Roma sau Cetatea Eternă, cum mai este cunoscut acest oraș, vă oferă o gamă largă de obiective turistice, pentru toate gusturile. Veți găsi în același loc milenii întregi de istorie, care se suprapun, fără să deranjeze în vreun fel. Roma este orașul perfect pentru un city-break de câteva zile, scrie Kanal D.

 

Obiective turistice în Roma

Ați auzit cu siguranță de celebra expresie ”toate drumurile duc la Roma”. Și nu este nimic mai adevărat! Capitala Italiei este o superbă operă de artă, aranjată în așa fel încât să ofere turiștilor o imagine de ansamblu asupra istoriei și să povestească, fără cuvinte, toate aventurile prin care a trecut, de-a lungul timpului, imperiul care a condus lumea.

Dacă până acum nu ați ajuns în acest oraș, trebuie neapărat să-l treceți pe lista obiectivelor dumneavoastră.

Cu siguranță veți reveni și altă dată, pentru că nu vă veți sătura de tot ceea ce are de oferit Roma.

Este un oraș unic, în care veți găsi atât amprente ale istoriei, cât și locuri de plimbare în aer liber, care vă vor lăsa fără cuvinte. Străduțele înguste din orașul vechi sunt absolut superbe, cu terase și restaurante la tot pasul.

Iată care sunt obiectivele pe care trebuie să le vizitați în Roma:

1. Colosseum
locuri de vizitat in roma
Colosseum este cunoscut sub denumirea reală de Amfiteatrul Flavian

 

Nu aveți cum să ajungeți la Roma și să nu vedeți cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman. Colosseum a fost, timp de 2.000 de ani, simbolul acestui popor. Aici s-au dat celebrele lupte între gladiatori, iar acum, chiar dacă este o clădire-ruină, continuă să impresioneze prin aspectul său.

Colosseum este situat chiar în centrul Romei și se află pe lista celor șapte minuni ale lumii.

2. Forumul Roman

locuri de vizitat in roma
Forumul Roman a fost principala piață publică din Roma

 

Este situat între Piazza Venezia și Colosseum și reprezintă un alt simbol al Romei. Veți putea observa foarte multe temple, printre care și Via Sacra, locul preferat al lui Iulius Cezar, Arcul lui Titus, Columna lui Focas sau Templul lui Antoninus și al Faustinei.

3. Fontana di Trevi

Este cea mai frumoasă fântână a Romei, care atrage anual milioane de turiști, atât datorită frumuseții sale, cât și datorită legendei care o înconjoară.

 

locuri de vizitat in roma
Fontana di Trevi datează din vremurile romane antice

 

Se spune că dacă veți arunca o monedă în această fântână, vă veți întoarce a Roma, dacă aruncați două monede, vă veți îndragosti de un italian sau de o italiancă, iar dacă veți arunca trei monede, atunci cu siguranță vă veți căsători cu persoana dorită.

4. Basilica Sf. Petru

Este una dintre cele mai mari biserici din toată lumea și este cunoscută datorită slujbelor pe care Papa le ține aici în fiecare an. Basilica Sf. Petru impresionează nu doar prin aspectul exterior, ci și prin operele de artă pe care le ascunde în interior.

locuri de vizitat in roma
Basilica Sf. Petru are 186 de metri lungime, înălțimea cupolei are 119 metri, iar suprafața totală are peste 15.000 m²

Puteți admira baldachinul din bronz al Sf. Petru, scultura lui Michelangelo, Pieta, dar și statuia Sf. Petru, care îl înfățișează pe acesta pe un tron. Bineînțeles că dacă ați ajuns aici, trebuie neapărat să vă urcați în Dom și să priviți de la înălțime Piața Sf. Petru.

5. Capela Sixtină

locuri de vizitat in roma
Capela Sixtină are aproximativ 25.000 de vizitatori pe zi, adică cinci milioane pe an

 

Pe ultimul loc al obiectivelor turistice obligatorii am lăsat Capela Sixtină, din Vatican. Asta nu înseamnă că este cel mai puțin atractiv loc al Romei. Dimpotrivă. Veți fi fascinat de frescele de pe tavan și de pe pereți. La aceste opere de artă au muncit marii Michelangelo, Botticelli, Perugino sau Luca.

Roma, orașul fără pereche

După ce vă veți sătura de istoria Cetății Eterne, asta dacă se poate întâmpla să vă plictisiți, stați liniștiți că aveți multe alte lucruri de făcut în Roma.

Ca să vă reîncărcați bateriile după vizitele lungi, trebuie neapărat să vă opriți la un restaurant cu preparate specifice. Bucătăria italienilor este recunoscută la nivel mondial pentru mâncărurile simple, dar foarte gustoase.

Nu aveți cum să ajungeți la Roma și să nu mâncați celebra Pizza al taglio. Aceasta se gătește în tăvi uriașe și conține tot ce v-ați putea imagina, în așa fel încât fiecare turist să fie mulțumit: sos de roșii, mozzarella și busuioc, dar și diferite feluri de carne, brânză și legume.

O altă mâncare obligatoriu de încercat în Roma sunt pastele. Nicăieri în lume nu veți mânca paste mai bune ca în Italia. Indiferent ce fel de paste veți alege, cu siguranță papilele gustative vor fi în extaz.

Ultimele Articole