x


  • EUR
    4.8393
    USD
    4.2695
string(7) "general"

Ce urmează după coronavirus. Dr. Adina Alberts avertizează: Era momentul ideal pentru primari

Deși majoritatea persoanelor se bucură de relaxarea măsurilor odată cu trecerea la starea de alertă, doctorul Adina Alberts trage un semnal de alarmă cu privire la ce ne așteaptă în următoară perioadă.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 31.05.2020, 7:55

Adina Alberts atrage atenția deși pandemia de coronavirus pare să fie stăpânită, odată cu înmulțirea ploilor și încălzirea vremii vom fi bombardați din nou de o invazie de țânțari.

Aceasta consideră că primarii ar fi putut profita de perioada stării de urgență să facă o dezinsecție și o deratizare ca la carte, asta pentru că nu ar mai fi deranjat oamenii.

”Edilii au ratat ocazia vieții lor! Puteau să fie primari model, dacă nu se „auto-carantinau” și ei! Unii dintre ei…

„Am fi făcut, dar ați văzut că vremea a fost foarte schimbătoare!” sau „Am fi executat lucrări, dar s-au plâns cetățenii că deranjăm în zi de lucru”. Acestea sunt cel mai des auzite scuze ale edililor pentru lucrurile pe care promit să le facă, dar nu le fac. În plină pandemie, când toată lumea a stat în case, administrația publică putea să înflorească. Era momentul ideal pentru primari, să rezolve unele dintre problemele urâte ale metropolei:

1. Se putea face o dezinsecție și o deratizare ca la carte! Iar efectele plăcute ale acestui proces CORECT EXECUTAT s-ar fi resimțit chiar și anul viitor. Din păcate, Primăria Generală nu doar că a ratat startul din luna martie, așa cum se face în fiecare an, dar se pare că ratează tot anul, firma primăriei stând în continuare pe bară.

2. Ultimele ploi, pe lângă faptul că au sporit înmulțirea țânțarilor, au arătat din nou că nu avem un sistem de canalizare functional. Străzile s-au inundat, iar apa ajungea chiar și până la genunchi în anumite zone ale Capitalei. Bineînțeles, explicația ați mai auzit-o în anii trecuți: canalizarea e veche și nu a fost gândită pentru o suprafață urbană atât de mare. Fals! Nu aceasta este problema, ci faptul că sistemului de canalizare îi lipsesc serviciile de mentenanță și curățare! Foarte multe canale au fost înfundate cu gunoaie sau acoperite. În perioada stării de urgență, administrația publică putea să se ocupe și de acest aspect, pentru că nu ar fi incomodat traficul.

3. Iernile, ploaia, dar mai ales nepăsarea ne-au lăsat fără marcaj rutier. Nu mai avem zebre pe care să traversăm, nu avem delimitare de benzi, nu mai avem aproape niciun marcaj rutier stradal în mai mult de jumătate din București. Dacă vă calcă o mașină în timp de treceți strada pe o zebra necorespunzător marcată, cine credeți că va plăti?! Cât timp le-ar fi luat administratorilor de drumuri să dea cu niște vopsea acolo unde trebuie?

4. Spațiile de joacă dintre blocuri, cele din parcuri, banci, garduri, borduri, gropi, supraînalțări de carosabil acolo unde apa băltește la cea mai mică ploaie, toate acestea și multe alte chestiuni ar fi putut fi rezolvate în perioada pandemiei”, a scris Adina Alberts pe pagina personală de facebook.