Ce vor pune românii pe masa de Crăciun, în loc de porc. Un kilogram costă şi 80 de lei

0

 

La această fermă din localitatea Lăpuşel din Maramureș se munceşte de zor pentru că, în ultima vreme, produsele din carne de vânat, condimentate cu mirodenii alese, maturate şi ţinute, preţ de o lună, în fum rece din esenţa de fag, sunt la mare căutare.

 

″În contextul acesta cu pesta porcină africană, sunt foate mulţi cei din străinătate care preferă să le trimitem produse de vânat, întrucât e problema cu porcul şi atunci noi facem produse pe bază de carne de cerb, de căprioară”, spune un producător.

 

Este forfota mare şi la această fermă de oi şi berbecuţi, unde multe dintre animale au fost deja rezervate pentru Crăciun de cei care se gândesc la ce vor pune pe masă în zilele de sărbătoare.

 

″Începe şi lumea să-şi dea seama că e o carne sănătoasă şi ok. Se pot face cârnaţi din carne de berbecuţi. O să aibă trecere anul ăsta mai mare”, spune un fermier, citat de Pro Tv.