CE vrea să impună condiţii unice la contractele de asigurări din UE

0
CE vrea să impună condiţii unice la contractele de asigurări din UE

Initiativa Bruxelles-ului privind stabilirea unor condiţii unice de încheiere a contractelor de asigurare în Uniunea Europeană tine de armonizarea legislatiei la nivelul Uniunii.

În conditiile în care, în domeniul asigurarilor, prevederile legislative difera de la o tara la alta, proiectul vizeaza elaborarea unei legislatii comune care sa permita, de exemplu, oricarui cetatean european care merge în alta tara din Uniune sa beneficieze de aceleasi prevederi contractuale ca si în cazul în care s-ar afla în tara de origine. In prezent, expertii europeni lucreaza la capitolul RCA, pentru a permite companiilor multinationale care opereaza in mai multe state ale UE sa aiba un singur tip de polita pentru asiguratii lor din Europa.

Legea se afla într-o forma aproape finala- mai trebuie consultate state precum Bulgaria si Romania dupa ce, in ultimul an, evenimente similare au avut loc la Lucerne, Trier, Paris, Londra si Viena. detaliile proiectului vor fi prezentate şi dezbătute la Bucureşti, pe 16 februarie, în cadrul unei conferinţe organizate de Admis Consult si Project Group – Restatement of European Insurance Contract Law, la care vor participa şi reprezentanti ai Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, ai asociatiilor profesionale de profil, ai firmelor de avocatura, ai echipelor tehnico-juridice si de daune din toate societatile de asigurari precum si firmelor de brokeraj in asigurari. Contractul European de Asigurare ar urma sa fie aplicat din 2010.