Cea mai bogată femeie din România

0
Cea mai bogată femeie din România

Aşadar, în 1991, antreprenoarea, văzând schimbările din piaţă, a înfiinţat Fildas, prima companie privată ce răspundea nevoilor primelor farmacii private. După aproape zece ani, Anca Vlad a luat hotărârea să extindă businessul şi în zona de retail farmaceutic prin înfiinţarea farmaciilor Catena. Reţeaua a depăşit pragul de 550 de unităţi, astfel că şi numărul angajaţilor a crescut de la un an la altul, scrie capital.ro

„Preocuparea pentru investiţia în resursa umană s-a oglindit în crearea a 160 de noi locuri de muncă din care mai mult de jumătate specialişti cu studii superioare. Valorificarea capacităţilor manageriale existente la toate nivelurile companiilor deţinute a dus la o îmbunătăţire generală a rezultatelor financiare“, ne-au transmis reprezentanţii grupului deţinut de Anca Vlad.

Anul trecut, cifra de afaceri consolidată a tuturor companiilor (Fildas Trading, Farmaceutica Argeşfarm, Medical Services United, Ideamed şi alte societăţi farmaceutice la care Anca Vlad este acţionar majoritar) a ajuns la 787 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2014. Un business solid, cum se poate observa şi din rezultatele obţinute an de an de grupul Fildas, ce poate fi încadrat la categoria succes.

Anul trecut, profitul grupului a cunoscut o creştere de 9% ajungând la 32 milioane de euro. Tot anul trecut, cifra de afaceri a farmaciilor Catena a crescut cu 6,8% păstrându-şi un nivel de profitabilitate care să permită menţinerea şi dezvoltarea activităţii şi în viitor, în contextul turbulenţelor din piaţa farmaceutică din România, care a înregistrat prima scădere din ultimii ani. „Pe viitor, vom continua să consolidăm poziţia de lider al pieţei de retail farmaceutic din România atât prin programul de fidelizare al clienţilor, cât şi prin adaptarea nomenclatorului de produse la cerinţele tot mai complexe ale pacienţilor. Lanţul se va apropia la sfârşitul acestui an de 570 de farmacii“, spune Anca Vlad.

Promotorul sănătăţii Grupul Fildas-Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar că vine în sprijinul sănătăţii românilor, ci şi că se implică activ în ample acţiuni de prevenţie şi de informare a populaţiei, în activităţi de promovare şi practicare a unui stil de viaţă sănătos, precum şi în diverse campanii sociale. Fildas-Catena militează nu doar pentru un stil de viaţă sănătos, ci îl şi practică. În urmă cu câţiva ani a luat fiinţă Catena Racing Team – o echipă polisportivă alcătuită din aproape 1.000 de angajaţi şi colaboratori din Bucureşti şi din ţară ai Catena, Fildas şi Tonica Group, toţi pasionaţi de sport şi deja premiaţi la diferitele competiţii la care au participat. Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport, denumit „Nu doar îl susţii, dar îl şi practici!“, şi de asociere a brandului Fildas-Catena cu practicarea mişcării în aer liber.

Anca Vlad

59 de ani,

Bucureşti

Industria farmaceutică

Locul în Top 300 Capital 2016: 15

Avere 2016: 240 – 250 milioane de euro

Top 2015: 165 – 170 milioane de euro