Forbes, celălalt radar important al averii nete a celor mai bogaţi oameni din lume, a plasat averea netă a lui Bezos la doar 104,4 miliarde de dolari.

Majoritatea acestei averi nete provin din cele 78,9 milioane de acţiuni din stocul Amazon pe care Bezos le deţine. Acţiunile Amazon (AMZN) au urcat luni cu 1,4%, adăugând aproximativ 1,4 miliarde de dolari la valoarea sa netă.

Acţiunile Amazon (AMZN) sunt cu aproape 7% mai sus, în acest an, după ce au crescut cu 56% în 2017.

Alte deţineri ale lui Bezos includ publicaţia Washington Post şi Blue Origin, o afacere privată de călătorii în spaţiu, care intenţionează să ia turiştii în spaţiu.

Bezos a preluat titlul de cel mai bogat om din lume în iulie, când l-a depăşit timp de scurtă vreme pe Bill Gates. În octombrie, l-a întrecut din nou pe Gates. El a depăşit pentru prima dată pragul net de 100 de miliarde de dolari în luna noiembrie, la începutul sezonului de cumpărături de vacanţă, ajutat din nou de performanţa stocului Amazon.

Fondatorul Microsoft are în prezent o avere de 91,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes, şi de 93,3 miliarde de dolari, conform Bloomberg.