x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

Cea mai dură acţiune împotriva Guvernului. Anunțul făcut de Cioloș

Potrivit acestuia, „nu mai vorbim despre conflicte politice interne sau despre încercarea de a scăpa de o pedeapsă penală, ci despre o luptă directă între Dragnea şi Uniunea Europeană, în care românii sunt luaţi ostatici de către un partid al penalilor şi ţinuţi pe post de scut”.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.05.2019, 15:36

Fostul premier Dacian Cioloş susţine că înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă „cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României”. Președintele PLUS susţine că doar Curtea Constituţională mai poate opri marginalizarea României, prin constatarea neconstituţionalităţii modificărilor aduse legislaţiei penale.

 

„Înlocuirea MCV cu o procedură mai drastică şi posibilitatea, afirmată acum ferm, de activare a Articolului 7 reprezintă cea mai dură acţiune a Comisiei Europene împotriva Guvernului României, de la începutul luptei PSD împotriva justiţiei şi până astăzi. Comisia Europeană transmite clar: aţi încălcat de mult principii esenţiale ale Uniunii, precum statul de drept şi separaţia puterilor, am încercat să vă convingem să vă opriţi, dar pentru că nu aţi vrut mai există o singură soluţie – sancţiunile. Iar sancţiunile pot fi dintre cele mai dure, de la blocarea fondurilor europene şi până la suspendarea dreptului de vot al României în cadrul Consiliului”, a scris, luni, pe Facebook, Dacian Cioloş.