x


  • EUR
    4.8079
    USD
    4.4355
string(16) "instant-articles"

Cea mai GRAVĂ revelație a președinției TRUMP

Ancheta pentru impeachment la care este supus acum președintele Donald Trump va agrava și mai mult noul război rece dintre SUA și Rusia.

Author: Mihai Voican | Sursa: Cotidianul.ro | Publicat: 07.11.2019, 15:14

Când războiul separatist din Ucraiana se desfășoara la câteva sute de kilometri de granița României, poate părea firesc ca Bucureștiul să susțină alianța strategică intre Kiev și SUA, să susțina viziunea Americii ca ”imperiu”. De aici și teama față de izolaționismul la care pare să recurgă tot mai mult administrația Donald Trump. Istoricul american Stephen F. Cohen consideră însă că această extindere a influenței Americii nu va aduce pace și securitate, ci, dimpotriva, un nou război rece și chiar perspectiva unui război în toată regula, prin incitarea viziunii imperialiste a Kremlinului.

 

Ancheta pentru impeachment la care este supus acum președintele Donald Trump va agrava și mai mult noul război rece dintre SUA și Rusia, iar la aceasta va contribui și faptul că experții care îl informează pe președintele Vladimir Putin despre evoluțiile din SUA au început să adopte o linie mai dură față de America. Vechea generație de specialisti ruși în relația cu SUA a devenit mult mai puțin optimistă și nu mai poate promova un parteneriat Rusia-SUA, având în vedere atacurile la care este supus președintele Trump.

 

Acestea sunt opiniile lui Stephen F. Cohen, profesor la Universitatea Priceton, unul dintre cei mai apreciați cercetători americani ai istoriei ruse și ai relației dintre SUA și Rusia. În timpul războiului rece, Cohen s-a opus aripii dure din guvernul SUA, dar și de la Kremlin. În 2015, Cohen a decis să reînființeze Comitetul American pentru un Acord Est-Vest, o organizație care activase în perioada 1974-1992 și din care a făcut parte fostul ambasador american al Moscova George F. Kennan, unul dintre inițiatorii politicii de îndiguirea a Rusiei – așa-numita DoctrInă Truman.

 

Articolul integral pe COTIDIANUL