x


  • EUR
    4.7524
    USD
    4.3164
string(6) "europa"

Cea mai mare amenintare pentru economia mondiala

Dezacordurile asupra Greciei reprezintă 'cea mai mare ameninţare pentru economia mondială' şi 'toate părţile trebuie să acţioneze în mod responsabil', a declarat luni ministrul britanic de finanţe George Osborne la sfârşitul unei întrevederi cu omologul său grec Yanis Varoufakis, informează AFP.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Agerpres | Publicat: 03.02.2015, 6:42

‘Acest dezacord între Grecia şi zona euro reprezintă cea mai mare ameninţare pentru economia mondială şi este, de asemenea, o ameninţare crescândă pentru Marea Britanie’, a spus George Osborne, într-o declaraţie retransmisă de canalul privat Sky News.

‘I-am spus ministrului grec de finanţe că toate părţile trebuie să acţioneze cu responsabilitate, însă avem de asemenea nevoie ca zona euro să adopte un plan mai bun pentru locuri de muncă şi creştere economică’, a mai spus el.

‘Trebuie să ne asigurăm că alegem competenţa în locul haosului în Europa şi în Marea Britanie’, a adăugat ministrul britanic conservator.

Yanis Varoufakis, ministru în guvernul grec format în urma victoriei partidului stângii radicale Syriza la alegerile legislative din 25 ianuarie, nu a dorit să facă niciun comentariu. Adept al renegocierii datoriei Greciei şi împotriva măsurilor de austeritate, el s-a deplasat duminică la Paris şi urmează să meargă marţi la Roma.

‘Este foarte important să avem un aliat important precum Marea Britanie în cadrul UE, în special pentru cineva ca Varoufakis care nutreşte o mare simpatie pentru această ţară’, a spus purtătorul lui de cuvânt.