x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Cea mai proastă veste pentru ALINA BICA

Alina Bica, fost procuror-șef DIICOT, a primit o veste extrem de proastă. Instanța judiciară din Costa-Rica a luat o decizie care o va șoca.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 09.11.2018, 8:24

Vorbim despre faptul că Alina Bica a făcut o cerere privind eliberarea din arest preventiv, însă instanţa judiciară din Costa-Rica a refuzat-o.

 

Un judecător al Tribunalului Penal din districtul Pavas (San Jose) a respins cererea Alinei Bica de eliberare din detenţie preventivă. Anterior, şi Elena Udrea primise acelaşi verdict.

 

Elena Udrea şi Alina Bica sunt arestate preventiv 60 de zile, în Costa Rica, perioadă în care va fi efectuată procedura de extrădare în România. Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute pe 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, în baza unor mandate Interpol emise la cererea României.

 

Alina Bica, fost procuror-şef DIICOT, a fost dată în urmărire generală în 27 iunie, după ce a fost condamnată la patru ani de închisoare cu executare pentru “favorizarea făptuitorului”, în dosarul în care a fost cercetat şi Adriean Videanu. Și fostul procuror-şef DIICOT a cerut din luna ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, după cum au anunţat avocaţii la proces. Soţia omului de afaceri Ovidiu Tender declara însă, la jumătatea lunii iunie, că aceasta nu s-ar mai afla în Costa Rica, ci în Panama, scrie Știripesurse.ro.