x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(5) "banci"

Cea mai profitabila banca din Romania

Banca Transilvania, a treia bancă locală după activele deţinute, a obţinut anul trecut un profit de 448 milioane de lei (circa 100 mil. euro) anul trecut, cu aproape 20% peste nivelul din 2013, pe fondul creşterii veniturilor nete din dobânzi şi comisioane.

Author: Ionut Lupescu | Sursa: zf.ro | Publicat: 13.02.2015, 13:16

Profitul BT l-a depăşit pe cel al Raiffeisen, care fusese timp de doi ani cea mai profitabilă bancă locală. Austriecii au raportat pentru anul trecut un profit net de 97 mil. euro din operaţiunile derulate în România.

“Anul trecut am decis să continuăm politica de a investi local, de aceea am abordat provocări noi, aşa cum este achiziţionarea Volksbank. Vom continua să avem o atitudine pragmatică şi antreprenorială, iar în acelaşi timp rămânem atenţi şi precauţi la provocările mediului economic actual atât din România, cât şi din regiune”, a declarat Horia Ciorcilă, preşedintele consiliului de administraţie al Băncii Transilvania.

 

Activele Băncii Transilvania au crescut cu 11% anul trecut şi au depăşit 35 miliarde de lei. Stocul de credite a avansat cu 4,5 şi a ajuns la 20 miliarde de lei. Depozitele atrase de la clienţi s-au majorat cu 16%, la 30 miliarde de lei.

Deşi portofoliul de credite a crescut, veniturile din dobânzi s-au redus cu 5%, la 1,75 miliarde de lei. Scăderea cheltuielilor cu dobânzile a fost însă de 27%, astfel că venitul net din dobânzi a consemnat un plus de aproape 15% şi a depăşit 1,1 miliarde de lei. Şi venitul net din comisioane a crescut cu 12%, până la 407 milioane de lei.

 

mai multe, pe zf.ro