AcasăPoliticCeartă la vârful PSD între Ciolacu și Firea! Grindeanu și Stănescu și-au...

Ceartă la vârful PSD între Ciolacu și Firea! Grindeanu și Stănescu și-au ales tabăra

Depunerea unei noi motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Citu a provocat disensiuni in PSD, Marcel Ciolacu si Sorin Grindeanu sustinand initial ca PSD sa depuna motiune de cenzura la mijlocul lunii octombrie, dupa congresele PNL si USR PLUS, in timp ce Paul Stanescu si Gabriela Firea au insistat ca motiunea de cenzura sa fie depusa la inceputul sesiunii parlamentare, iar votul sa fie dat exact inainte de Congresul PNL, sustin surse politice pentru News.ro. Intre timp, Marcel Ciolacu pare ca s-a razgandit si sustine ideea lui Paul Stanescu, insa o decizie finala va fi luata social-democrati la sfarsitul acestei saptamani.

“Exista aceasta dezbatere in partid, pe momentul depunerii motiunii de cenzura, pentru ca avem dreptul la o singura motiune pe sesiune. Curentul majoritar in partid e sa depunem rapid motiune, cat inca mai e cald subiectul cu betia lui Citu din SUA. Pe de alta parte, nici nu vrem sa fim acuzati ca facem jocurile pentru Congresul PNL, nu ne intereseaza lupta liberalilor. Duminica, la Neptun, ne asezam la masa si decidem”, au relatat surse din conducerea partidului pentru News.ro.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi seara ca, la inceputul sesiunii parlamentare, PSD va depune motiune de cenzura impotriva Guvernului Citu, fara a tine cont de „mascarada aia de congres”, si ca deja a inceput discutiile pentru sustinerea acestei motiuni cu formatiunea AUR. Ciolacu a sustinut ca din punctul sau de vedere ar trebui sa se formeze alte majoritati in Parlament si in acest sens sa fie organizate alegeri anticipate.

„O sa le propun colegilor mei ca la inceputul sesiunii sa nu tinem cont de ce au ei acolo, mascarada aia de congres, sa nu tinem cont de absolut nimic, sa tinem cont numai de ce se intampla in economie, ce se intampla cu nivelul de trai al romanilor si sa depunem, la inceputul sesiunii parlamentare, motiunea de cenzura”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, joi seara.

Liderii PSD se reunesc duminica pentru a decide strategia politica in viitoarea sesiune parlamentara. Sedinta ar urma sa aiba loc la Neptun.

Ultimele Articole