CEC Bank deschide ghişee pentru fonduri europene

Primele judeţe vizate sunt Constanţa, Suceava, Botoşani, Brăila, Galaţi şi Tulcea, iar în perioada imediat următoare, în toate sucursalele CEC Bank din ţară se vor deschide astfel de birouri pentru accesare de fonduri europene.

CEC Bank a lansat deja Biroul de Fonduri Europene în sucursalele din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi.

Radu Gheţea, preşedintele băncii, spune că CEC Bank îşi va continua să acorde o atenţie deosebită accesării de fondurilor europene de către IMM-uri şi agricultură.

“Acordăm o atenţie deosebită accesării fondurilor europene şi clientilor noştri. În ultimii doi ani, de când am devenit o bancă comercială, am finanţat în special IMM-urile, agricultura şi administraţiile publice locale, ceea ce a însemnat un salt important in activitatea Bancii. Pentru 2010, unul din obiectivele noastre majore este finanţarea agriculturii, pentru care dispunem de expertiza necesară inclusiv pentru finanţarea proiectelor susţinute din fonduri europene”, a declarat Gheţea.

CEC Bank a finantat până în prezent peste 2.250 de proiecte pentru obţinerea de fonduri europene. Experienţa şi produsele de creditare puse la dispoziţie de CEC Bank se adresează proiectelor finanţabile din fonduri europene, indiferent de programul de finanţare accesat de clienţi. Flexibilitatea produselor permite accesarea de proiecte finanţate atât prin Instrumente Structurale cât şi din fonduri destinate agriculturii. Prin cofinanţările acordate de CEC clienţilor săi, s-au absorbit până la această dată granturi în valoare de peste 200 milioane de euro.

Printre domeniile de activitate pe care CEC Bank le-a creditat până acum în vederea accesarii de instrumente structurale, se numără construcţia/modernizarea de ferme agricole, silozuri, achiziţionarea echipamentelor din acelasi domeniu, construcţia/extinderea de pensiuni turistice, implementarea sistemelor de îmbunatatire a managementului calităţii, modernizarea de sere, proiectele pentru sistemele de canalizare, staţii de epurare, achiziţionarea de echipamente şi programe informatice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed