AcasăEconomieCehia vrea să organizeze în acest an o licitaţie pentru construirea unui...

Cehia vrea să organizeze în acest an o licitaţie pentru construirea unui nou reactor la centrala nucleară Dukovany

Compania CEZ, la care statul deţine o participaţie de control, ar trebui să poată lansa licitaţia pentru acest proiect, cea mai mare investiţie unică a Cehiei, estimată la cel puţin 6 miliarde de euro, odată ce ofertanţii vor răspunde la un chestionar referitor la securitate.

”În opinia mea, este o chestiune de maximum o lună din momentul în care vor sosi chestionarele”, a declarat Havlicek la o emisiune de la o televiziune cehă.

Ofertanţii ar trebui să depună răspunsurile la chestionar, pregătit de ministerele industriei şi internelor, până la sfârşitul lunii noiembrie.

”Îmi pot imagina (ca licitaţia să fie lansată în decembrie) poate în noiembri”,, dacă răspunsurile vor veni mai devreme, pentru că toată lumea a semnalat că nu au o problemă cu chestionarul”, a arătat ministrul.

Între posibilii ofertanţi pentru extinderea centralei nucleare se numără companiile Westinghouse din Statele Unite, EDF din Franţa şi KHNP din Coreea de Sud, după ce companiile din China şi Rusia au fost excluse.

Autorităţile cehe au exclus China de la licitaţie în ianuarie, iar Rusia în aprilie, din cauza disputei cu Moscova privind o explozie care a avut loc la un depozit de armament.

Ultimele Articole