x


  • EUR
    4.7612
    USD
    4.2560
string(7) "politic"

Cei doi europarlamentari PSD care au votat în favoarea RUSIEI

Sorin Ioniță, șeful Expert Forum, a dezvăluit că doi europarlamentari PSD au votat împotriva unei rezoluții prin care se impun sancțiuni suplimentare Rusiei. Unul dintre ei va fi pe listele pentru alegerile din luna mai.

Author: Mihai Voican | Sursa: Adevarul | Publicat: 14.03.2019, 13:59

Parlamentul European a votat, marţi, o rezoluţie în care se afirmă că UE trebuie să impună sancţiuni suplimentare în cazul în care Rusia continuă să încalce dreptul internaţional. Dintre europarlamentarii români, Doru Frunzulică şi Gabriela Zoană s-au opus acestei rezoluţii, scrie analistul Sorin Ioniţă pe Facebook.

 

Gabriela Zoană, care a înlocuit- pe Viorica Dăncilă la Bruxelles, va prinde din nou lista PSD la euroalegeri. Iniţial, mai erau patru europarlamentari români din grupul social-democrat – Maria Grapini, Dan Nica, Claudia Ţapardel şi Andi Cristea – care au votat în favoarea Rusiei, dar, ulterior, şi-au schimbat votul.

 

Cei patru apar la „Corecţii”, arată Sorin Ioniţă. În rezoluţie se mai afirmă că „proiectul Nord Stream 2 întăreşte dependenţa UE faţă de aprovizionarea cu gaze ruseşti, ameninţă piaţa internă a UE şi nu este în concordanţă cu politica energetică a UE sau cu interesele sale strategice şi, prin urmare, trebuie oprit”. PE solicită Rusiei să ”restabilească integritatea teritorială a Ucrainei”. Rezoluţia a fost votată cu 402 voturi pentru, 163 împotrivă şi 89 de abţineri.