Ei sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume în 2023! Fotbaliștii au luat fața baschetbaliștilor

A fost făcut public clasamentul Forbes al celor mai bine plătiți sportivi din lume. Iată scurta listă a celor ce au câștigat cu adevărat sume colosale în 2023.

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi, și -mai nou- Kylian Mbappe sunt cei trei regii ai fotbalului cu încasări de peste 100 milioane de dolari de ”căciulă”, pe lângă bănoasele contracte de imagine pe care le au.

Dacă Messi (35 de ani) a primit în conturi 130 milioane de dolari, iar colegul său de la PSG, Kylian Mbappe  120 milioane de dolari, ei bine, Cristiano Ronaldo a revenit în clasamentul exclusivist direct pe prima poziție. În urma transferului său la Al-Nassr (campionatul din Emiratele Arabe Unite), Ronaldo a primit nu mai puțin de 136 milioane de dolari.

Câștigătorii ”America Express”, Cătălin Bordea și Nelu Cortea au decis să investească împreună premiul câștigat. Ce au făcut cu cei 30.000 de euro

Ei sunt cei mai bine plătiți sportivi din lume în 2023! Deși s-a retras recent, Roger Federer este pe locul 10

Baschetbalistul LeBaron James (Los Angeles Lakers), a avut venituri salariale de 119 milioane de dolari, vedeta NBA fiind urmată de boxerul mexican Canelo Alvarez * Pe locul șase în clasamentul celor mai bine plătiți sportive se află jucătorul de golf Dustin Johnson (107 milioane de dolari, fost numărul unul în top), iar pe locul șapte tot un celebru jucător de golf, Phil Mickelson, cu 106 milioane de dolari într-un singur sezon * Pe locul opt se află baschetbaliștii Stephen Curry, socotit și cel mai bun marcator din istoria NBA (Golden State Warriors) -100,4 milioane de dolari și Kevin Durant (Phoenix Suns), cu 89 milioane de dolari* Pe ultima poziție din Top 10 cei mai bine plătiți sportivi din lume pe 2023 se află elvețianul Roger Federer (95 milioane de dolari), deși acesta s-a retras recent din activitate.

Forbes precizează că sumele includ salariile, premiile ori bonusurile câștigate de fiecare în ultimul an, și nu au adăugate sumele din contractele de sponsorizare și comerciale, de asemenea, sumele din afacerile pe care sportivii le au.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed