x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(8) "companii"

Cel mai dur comunicat din istoria OMV Petrom

Titlurile OMV Petrom au raportat pierderi de aproape 13% în data de 19 decembrie ca urmare unei hemoragii care a cuprins toată bursa de valori de la București. În consecință, compania energetică a emis cel mai dur comunicat din istoria sa.

Author: Mihai Voican | Sursa: Cotidianul.ro | Publicat: 20.12.2018, 8:40

„Proiectul ordonanţei de urgenţă cu privire la noile măsuri fiscale anunţat de Ministrul Finanţelor pe 18 decembrie va avea un puternic impact negativ asupra sectorului energetic din România: asupra securității energetice, asupra locurilor de muncă şi investiţiilor. Dacă vor fi implementate, măsurile vor arunca piaţa de gaze din România înapoi în timp cu cel puţin 10 ani, la stadiul de piaţă reglementată şi departe de a fi liberalizată. Investiţiile joacă un rol fundamental în creșterea economică viitoare. În absenţa unei economii deplin funcţionale, investiţiile, disponibilitatea produselor şi serviciilor, locurile de muncă şi creşterea economică sunt ameninţate. Una din măsurile propuse este plafonarea preţului gazelor naturale la 68 lei/MWh, pe o perioadă de trei ani. Atragem atenția că stabilirea în mod artificial a unui preț la care producătorii sunt obligați să comercializeze gazele încalcă regulile Uniunii Europene privind piața liberă, distorsionează concurenţa, discriminează producătorii români faţă de importatori și poate avea consecințe grave asupra aprovizionării cu gaze”, susțin reprezentanții OMV Petrom.

 

Compania deține în acest moment jumătate din producția de gaze din România, are proiecte de explorare în Marea Neagră, alături de americanii de a ExxonMobil, controlează toată producția de țiței, are în jur de 10% cotă pe piața de producție de energie electrică și dispune de cea mai mare rețea de stații de alimentare cu carburanți.

 

Articolul integral pe COTIDIANUL