x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

Cel mai lung SHUTDOWN din istoria Americii

Blocajul parțial al administrației federale americane, creat de disputa dintre preşedintele Donald Trump şi democrații din Congres cu privire la buget şi la finanţarea construirii unui zid la frontiera cu Mexic, a devenit cel mai lung din istoria Statelor Unite, întrând sâmbătă în cea de-a 22 zi.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 12.01.2019, 9:52

Actualul shutdown a doborît astfel recordul celui de 21 de zile din 1995-1996, din timpul președinției democratului Bill Clinton, declanșat în urma unei dispute cu republicanii privind taxele.

 

Confruntarea dintre Trump și liderii democrații privind banii pentru construirea zidului la granița de sud a Statelor Unite a dus la paralizarea a circa un sfert din instituţiile guvernamentale și la suspendarea salariilor pentru mai mult de 800 de mii de angajaţi federali. Nimeni nu știe cu exactitate cât va dura această situație, mai ales că liderul de la Casa Albă și democrații continuă să se mențină fiecare pe poziții, refuzând cu obstinație să accepte solicitările celeilalte tabere. Aceasta în contextul în care, afirmă analiștii, blocarea pentru încă două săptămâni a administrației federale va face ca factura totală a închiderii guvernului să se ridice la 6 miliarde de dolari, mai mult decât cele 5.7 miliarde de dolari solicitate de Trump pentru zidul între SUA și Mexic.

 

Articolul integral pe G4MEDIA