AcasăEconomieCel mai mare regret al romanului cu 800 mil. dolari ascunsi in...

Cel mai mare regret al romanului cu 800 mil. dolari ascunsi in Elvetia

Cel mai mare regret al lui Marcel Adams, născut Abramovich, la Târgu Neamț, este că nu a absolvit o facultate. El este un magnat imobiliar, unul dintre cei mai în etate miliardari din lume. Născut în 1920, Marcel Adams are 94 de ani și este unul dintre cei mai mari magnați imobiliari din Canada.

 

Fiind evreu, Marcel Adams a avut o viață foarte grea până a ajuns să aibă proprietăți și afaceri imobiliare. A supraviețuit Holocaustului și a fost închis într-un lagăr de muncă forțată înre anii 1941-1944. Ulterior, a reușit să fugă în Turcia, apoi a luptat în cadrul Războiului de Independență din Israel.

 

A ajuns în Montreal în anul 1951. Deși a sperat să lucreze ca tăbăcar, la fel ca tatăl său, a ajuns să cumpere ascunzători pentru animale prin telefon în orașul Quebec. Adams a economisit bani și, în 1955, a cumpărat o proprietate pe pitoreasca Grande-Allée din Quebec. Iar în 1959, a deschis primul său mall și și-a extins proprietățile imobiliare în Canada și SUA.

 

În 1958, Marcel Adams a fondat compania sa, Iberville Developments, care, în anii care au urmat, a devenit unul dintre cei mai mari proprietari din Quebec și estul Canadei, deținând aproximativ 100 de proprietăți și terenuri. Firma are interese în centre comerciale, birouri, construcții industriale și bunuri rezidențiale.

 

La un moment dat, Adams a părăsit casa sa din Westmount pentru a se muta într-un imobil de lux de pe strada Sherbrooke din Montreal. Fiica sa Linda este avocată și este căsătorită cu profesorul de istorie Gil Troy. Iar fiul său, Sylvan, este președintele Iberville Developments.

 

Întrebat de ce închiriază birourile pentru companie în loc să fie proprietarul acestora, Adams a declarat: „Deoarece eu plătesc aici mai puțin decât aș fi cerut eu chirie”, scrie Presidiopenthouse.com.

Ultimele Articole