Cel mai scump parc din România necesită reparații de amploare la DOAR 3 ani de la inaugurare

0

Uniunea Europeană a plătit pentru modernizarea Parcului Drumul Taberei aproape 49 de milioane de lei. Guvernul şi cetăţenii Sectorului 6 au pus alţi 26 de milioane. 75 de milioane de lei au fost înghiţite, între 2012 şi 2015, de poduri, podeţe, alei, arbori tăiaţi, arbori plantați, locuri de joacă şi de relaxare pentru copii, adolescenţi şi adulţi.

 

Timpul, însă, nu a avut răbdare. La nici trei ani distanţă… până şi gardurile sunt rupte.

 

Locurile de joacă pentru copii sunt pline de capcane periculoase.

 

Femeie: S-au rupt toate astea. Erau trambuline pentru copii. E groaznic. A căzut o fetiţă aici, de abia au scos-o părinţii, să ştiţi. Să-i scoată picioarele de acolo.

 

Peste aleile crăpate pare că a trecut plugul.

 

Info-chioşcurile turistice sunt defecte, terenurile de baschet şi de mini-fotbal sunt aproape distruse.

 

Bărbat: E jalnic. A fost făcut prost de la început.
Bărbat: Nu e făcut cu cap. Au băgat o groază de bani şi-n aşa-zisa seră minune, care zace. E trist.

 

Materialele de proastă calitate, montajul grăbit şi furia de neînţeles a unora dintre vizitatori, au transformat parcul într-un loc de ocolit. Autorităţile n-au recepţionat nici până astăzi lucrarea inaugurată în 2015, aşa că nu au putut face reparaţii. Primarul Sectorului 6 spune, însă, că a găsit portiţa legală care-i va permite să refacă parcul.

 

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Neavând proces-verbal de recepţie, nu am putut accesa această garanţie. Reparăm locurile de joacă, refacem aleile, pentru că în acest moment aleile sunt prevăzute cu un pietriş stabilizat, o răşină epoxidică, care din punct de vedere tehnic nu rezistă la traficul care este în acest moment în parcul Drumul Taberei.

 

Autorităţile anunţă că reparaţiile se vor încheia pe 1 iulie. În toată perioada intervenţiilor, parcul rămâne deschis publicului.