AcasăExterneCel mai temut fisc din lume ar putea fi inchis

Cel mai temut fisc din lume ar putea fi inchis

Este vorba de SUA, țara care transformă visele multor oameni în realitate, în timp ce pe alții îi face să lupte cu morile de vânt. Persoanele și organizațiile care luptă pentru libertatea cetățenilor folosesc de mai mult timp, la adresa Fiscului american, Internal Revenue Service (IRS), în traducere Serviciul de Venituri Interne, sintagma „tirania Fiscului”.

 

Care este motivul, în condițiile în care este binecunoscut faptul că mediul de afaceri al americanilor este foarte prielnic? Problema este, însă, că inspectorii fiscali nu sunt niciodată trași la răspundere pentru faptele lor nici de către Executiv și nici de Congresul American.

 

În această săptămână, Departamentul american de Justiție a anunțat că nu va considera că fostul oficial al IRS Lois Lerner a sfidat Congresul american. Câțiva membri ai Congresului au solicitat ca Lerner să fie acuzată de sfidare, după ce a refuzat să depună mărturie în cadrul unei audieri a Congresului pentru investigarea rolului său în refuzul sau întârzierea cererilor de scutire de taxe ale mișcării „Tea Party” și ale organizațiilor care militează pentru limitarea atribuțiilor guvernamentale, scrie Zero Hedge, citându-l pe politicianul american Ron Paul, membru a Tea Party.

 

Acesta nu este un caz singular. Ron Paul spune că oficialii guvernamentali sunt rareori urmăriți penal chiar și pentru încălcări mai grave ale libertăților cetățenilor americani. În timp ce aceștia beneficiază de un tratament respectuos din partea membrilor Congresului, cetățenii sunt hărțuiți și chiar agresați.

 

„De exemplu, Congresul ar trebui să continue să investigheze încercările IRS de a reduce la tăcere organizațiile care militează pentru libertatea piețelor și libertatea indivizilor”, spune Ron Paul.

 

Conform acestuia, deoarece puterea IRS provine din sistemul fiscal, „singura modalitate de a proteja libertatea noastră față de această agenție este de a elimina Codul Fiscal”. Săptămâna aceasta, John Koskinen, actualul comisar IRS, a răspuns la cerința de a închide IRS, subliniind că această mișcare ar lipsi Congresul de veniturile necesare pentru finanțarea statului bunăstării. Din perspectiva lui Koskinen, Congresul nu poate închide IRS până când nu se adoptă reduceri majore ale cheltuielilor guvernamentale.

 

Însă, chiar dacă închiderea Fiscului american nu este luată deocamdată în serios, Ron Paul este de părere că acest pas ar reprezenta un bun motiv pentru ca guvernul federal să revină la limitările sale constituționale.

Ultimele Articole