Cel puţin 20 de răniţi, trei persoane date dispărute, un mort şi evacuări în Indonezia, în urma unui incendiu uriaş la o rafinărie Pertamina pe Insula Java

0
14
Cel puţin 20 de răniţi, trei persoane date dispărute, un mort şi evacuări în Indonezia, în urma unui incendiu uriaş la o rafinărie Pertamina pe Insula Java

Pompierii încercau să controleze incendiul la câteva ore după izbucnirea sinistrului, luni, la rafinăria din Balongan, în vestul Insulei Java, la aproximativ 200 de kilometri de Jakarta.

Imagini surprind un complex petrolier pradă flăcărilor şi o coloană de fum negru uriaşă.

Massive explosion occurred at the Balongan oil refinery, in the area of West Java province. The explosion was heard up to a radius of dozens of kilometres from the epicentre. The cause behind the massive blast is still unclear.

— International Leaks (@Global_Leaks)

”Cinci persoane au fost rănite grav, alte 15 prezintă răni uşoare, iar trei persoane erau căutate în continuare”, a anunţat Agenţia de gestionarea catastrofelor.

Aproximativ 1.000 de locuitori au fost evacuaţi, iar agenţia locală de gestionarea catastrofelor a anunţat un mort, în urma unei crize cardiace, în urma unei explozii.

”Am oprit operaţiunile, pentrua evita răspândirea flăcărilor (…) şi depunem toate eforturile pentru a controla incendiul”, a anunţat directorul general al companiei petroliere publice Pertamina, deţinătoarea instalaţiei, Nicke Widyawati.

Cauza incendiului era necunoscută în acest stadiu, însă compania a precizat că incendiul a izbucnit în timpul unei furtuni cu fulgere.

Pertamina nu se aşteaptă, însă, la perturbări în furnizarea de hidrocarburi în acest arhipelag din Asia de Sud-Est, din cauza unui volum important al stocurilor.