Cele 4 țări din Europa care caută cu disperare forță de muncă. Aici te angajezi cel mai ușor

0
28
Cele 4 țări din Europa care caută cu disperare forță de muncă. Aici te angajezi cel mai ușor

Nu sunt multe statele din Europa care înregistrează o rată a șomajului sub 3%, cele mai multe țări confruntându-se cu efectele crizei generate de coronavirus.

Cu toate acestea, în Cehia și Polonia șomajul se apropia de cota zero la începutul lunii iunie,ele fiind urmate în clasamentul dificultăților pe care le au angajatorii de Olanda și Germania.

Cele mai multe oferte de muncă pentru români au venit din Germania

Eurostat a informat zilele trecute că rata şomajului a urcat la 6,7% în luna mai, de la un nivel de 6,6% în aprilie.

În rândul statelor membre UE, cele mai mici rate ale şomajului în luna aprilie se înregistrau în Cehia (2,4%) şi Polonia (3%). În Olanda, rata șomajului este de 3,6 procente, iar în Germania 3,9%.

Încă de la sfârșitul lunii mai, Germania a anunţat oficial că aşteaptă lucrători în agricultură și mulți conaționali de-ai noștri au acceptat ofertele de joburi plătite în medie cu 8 euro pe oră, chiar dacă riscul epidemiologic era crescut.

În timp ce țările occidentale caută forță de muncă în agricultură, în România lucrurile se mișcă din ce în ce mai greu, iar angajatorii din sectorul agricol au transmis Guvernului o serie de solicitări concrete pentru păstrarea angajaților în țară.

Atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, rata şomajului a crescut foarte puţin în luna mai comparativ cu luna aprilie, potrivit estimării publicate de Eurostat, care subliniază însă că modul său de calcul nu permite cuantificarea deplină a consecinţelor măsurilor de carantină asupra pieţei muncii,.

Cea mai mare rată a şomajului din statele UE a fost înregistrată în Spania (14,5%).

Sursa foto: DW.com