AcasăGeneralCele două semne ale recesiunii globale

Cele două semne ale recesiunii globale

Avem acum 2 semne clare:
1. Prăbuşirea exporturilor din Coreea de Sud
Exporturile din Coreea de Sud au scăzut cu 14,7% în luna august, faţă de perioada similară a anului trecut. Tabloul este mult mai sumbru decât declinul de 5,9% prognozat de economişti, mai ales că vorbim de cea mai mare scădere din august 2009 până în prezent.

Acesta este un semn îngrijorător, exporturile statului sud-coreean fiind reprezentative pentru importurile din întreaga lume.

Coreea este un mare producător de produse, de la automobile şi petrochimice la electronice, cum ar fi PC-uri și dispozitive mobile.

“Tara a fost mult timp un indice de încredere, a declarat pentru Reuters, Frederic Neumann, economist pe zona Asiei HSBC Holdings plc.

China, a doua mare economie a lumii, este cel mai mare client al statului coreean. Și în timp ce mulți experți sunt sceptici în privinţa fiabilităţii datelor comerciale oficiale ale Chinei, puțini se îndoiesc de calitatea datelor privind Coreea de Sud.

2. Recesiunea din Canada

Economia canadiană a intrat in recesiune în primul semestru, dupa o contractie 0,5% în cifre anualizate a PIB-ului în trimestrul al doilea, conform cifrelor oficiale anunţate de către Institutul canadian de Statistică.

In primul trimestru, economia Canadei înregistrase o scădere de 0,8%.

Fiind al cincilea producător de petrol al planetei, Canada fost afectată masiv de prăbuşirea preţului petrolului şi a devenit astfel prima economie din G7 care a intrat în recesiune, dupa doua trimestre consecutive de reducere a Produsului Intern Brut.

Aceasta este a doua recesiune pe care Canada o traversează în ultimii şase ani, după cea de la finalul anului 2008, când a debutat marea criză globală.

Ultimele Articole