Cele mai bune sarmale în foi de varză murată. Rețeta tradițională

Cele mai bune sarmale în foi de varză murată. Rețeta tradițională. În curând se apropie sărbătorile de iarnă, iar sarmale sunt nelipsite de pe masa de sărbătoare.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara sarmalele în foi de varză murată, dar și care este modul de praparare

Ingrediente necesare pentru sarmale în foi de varză murată:

Cele mai bune sarmale în foi de varză murată. Rețeta tradițională

1-2 verze murate
1 kg carne tocată de porc
1 ceasca orez (4-5 linguri)
1-2 cepe medii
200 g pastă de tomate
sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
2-3 linguri ulei

În ceea ce privește modul de preparare, primul lucru pe care trebuie să îl știi este că varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă.

Între timp, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă.

Totul se lasă la fiert, până când orezul se umflă, iar sosul scade. Compoziția se lasă la răcit iar apoi se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Începem apoi prepararea sarmalelor. Se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert.

Varza tocată mărunt se amestecă bine cu o lingură ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele. Într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.

Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Sarmalele în foi de varză murată se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume.

După ce sarmalele s-au fiert complet, se mai lasă și la cuptor pentru a se rumeni maxim jumătate de oră.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed